2023.4.17 13:04
Olvasási idő 1:05
Maier Péter

Hiába vártuk a livestreamet Frank Ocean koncertjéről – cserébe elhintett valami izgalmasat a Coachellán

ZENE FRANK OCEAN

Nagyon úgy tűnik, hogy lesz új Frank Ocean-album, de az online közvetítés miatt hiába rágtuk a körmünket.

Korábban mi is megírtuk, hogy a YouTube és a Coachella szervezőinek együttműködésének köszönhető élőben streamelhető korunk egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja. Ám de nem úgy van az, hogy azt a Coachella meg a YouTube dönti el, hogy kit lehet élőben nézni online. Ahogy az lenni szokott, bizonyos előadók nem hagyják jóvá, hogy fellépésük streamelhető legyen. Nem tudni biztosan, de feltehetőleg (azért ezzel számolni lehetett) Frank Ocean sem járult hozzá, hogy élőben nézhessék a világ minden tájáról, ami önmagában tökéletesen érthető, kár, hogy last-minute szóltak róla a globális rajongóbázisnak. 

A Frank Ocean-koncert online nézése tehát elmaradt, de egy-két TikTok-videóból azért megtudhattunk egyet s mást a buliról: például azt, hogy – ha nem is holnap, de – érkezik a modern R'n'B rejtélyes forradalmárjának új albuma.

Olyan rég találkoztunk, de nagyon hiányoztatok. Beszélni akarok arról, miért vagyok most itt, mert ez nem az új album miatt van – nem mintha nem lenne új album – de most még nincs.

– fogalmazott Frank Ocean a színpadon. „Az elmúlt néhány évben nagyon megváltozott az életem, és az öcsémmel sokat jártunk erre a fesztiválra. [...] Csak táncoltunk a sátorban, és tudom, hogy nagyon örült volna, ha itt lehetne velünk, és szeretném megköszönni a támogatást és a szeretetet.“ – tette hozzá a zenész utalva arra, hogy 2020-ban elhunyt testvére miatt vállalta el az idei koncertet. 

A 2016-os Blonde lemeze után tehát végre új anyaggal jöhet korunk egyik legnagyobb énekes-dalszerzője (hiába hitték sokan, hogy már visszavonult), ugyanakkor ezt a Coachella koncertet az ő állítása alapján még ne tekintsük jelnek a közeli visszatérésre.

Frank Ocean a Cochellán még 2012-ben Forrás Jeff Kravitz/FilmMagic