2023.4.17 10:11
Olvasási idő 0:48
Maier Péter

10 év után újra felülhetünk a (nem csak érzelmi) hullámvasútra – új vidámpark épülhet Budapesten

UTAZÁS BUDAPEST

Egy magánvállalkozó közel egymilliárd forintot tervez költeni arra, hogy fővárosunkban újraéledjen a tetszhalott vidámparkélmény.

Visszatérhet Budapestre a vidámparkélmény. Egy lelkes magánvállalkozó, Szabó József a 17. kerületben igyekszik megvalósítani azt, amiről a magyar főváros (és az ország) lakói 10 éve csak álmodozni tudnak. Szabó a régi Vidámparkot idéző klasszikus játékokat szeretné visszaállítani, az építések már elkezdődtek.

A Vidámpark bejárata Forrás Zoo Budapest

Szabó Józseffel az Index készített riportot, amelyből kiderül, hogy a vállalkozó már akkor elkezdte felvásárolni a régi játékokat, amikor a Vidámparkot felszámolták. Az új parkot a saját birtokán építi, ami állítása szerint szántóföld lenne, úgyhogy szerinte nincs is szüksége engedélyre, hogy beindítsa – ebben mondjuk a Rákosmenti Polgármesteri Hivatal nem teljesen ért egyet. „Nem tehetnek semmit, mert nem lakóövezetről, hanem külterületről van szó” – utalva arra az esetre, ha esetleg a helyi lakosságot zavarná a vidámpark megépülése.

Szabó eddig 150-200 millió forintot költött a projektre, számításai szerint a teljes költség egymilliárdig ugorhat fel. A dodzsem rajongói melegíthetnek, ugyanis a vállalkozó a világ legnagyobb dodzsempályáját tervezi megcsinálni – a cél egy 1500 négyzetméteres pálya, a jelenlegi legnagyobb Kaliforniában van és 600 négyzetméter a területe. 

Apácák veretik a dodzsemet Chicagóban Forrás Getty Images

Már a belépő összegét is kikalkulálta: egyszeri 4999 forintért minden eszközt használhatunk majd, sőt, bográcsozni is lehetőségünk nyílik.

Amúgy sokan elmebetegnek hisznek, de sorra megcsinálom, amit megálmodom

– mondta az Indexnek Szabó.

Budapesten egyébként tíz éve nincs vidámpark, a Pannon Park építése miatt kellett lebontani.