2023.4.14 16:50
Olvasási idő 0:53
Kovács M. Dávid

Kiderült, melyik fiatal művész képviseli Magyarországot a Red Bull amszterdami rajzversenyén

KULTÚRA BATÁRI ZSOMBOR KÉPZŐMŰVÉSZET RED BULL

Batári Zsombor nyerte az első magyar Red Bull Doodle Art versenyt. Őt és a többi ország győztesét a kanadai Scott Martin készíti fel a nemzetközi döntőre.

A zsűritagok egyöntetű döntése alapján a 30 éves Batári Zsombor nyerte a Red Bull Doodle Art rajzpályázat első magyarországi döntőjét, így május végén ő képviseli majd hazánkat az amszterdami világdöntőn.

Batári Zsombor nyerte az első magyar Red Bull Doodle Art versenyt Forrás Somay Márk

A több mint tíz éve életre hívott, szűk eszköztárra épülő verseny először érkezett Magyarországra. A több mint 500 pályamű közül a legjobb harmincat ismerhette meg csütörtök délután az Akvárium Klubba látogató közönség.  

A rajzpályázat célja az volt, hogy az iskolai füzetrajzok stílusát idéző művészeti alkotások szülessenek, amelyek túllépnek a puritán formátum határain és valóban szemet gyönyörködtető élményt nyújtanak.

A zsűriben Lil Frakk, Törőcsik Dani tetoválóművész, Brunszkó László illusztrátor, Maróy Krisztina, a Glamour főszerkesztője, valamint az újságunk hajóskapitánya, Hering András kapott helyet. Egybehangzó döntésük alapján a verseny magyarországi győztese Batári Zsombor lett.

Nem hittem, hogy lesz valaha egy verseny, ahol füzetrajzot kell készíteni, de ezt nagyon szerettem, jó lehetőségnek gondoltam. Nem latolgatok esélyeket, igyekszem a stílusomhoz hűen elvégezni a feladatot. Lesz segítségem is; egy olyan ember, aki a szakmában nagy elismerésnek örvend, amit szintén nem lehet zsebre tenni

– mondta a hazai döntő nyertese.

A verseny következő etapjában, az art collab időszakban Zsombort és a többi ország győztesét egy kanadai mentor, Scott Martin illusztrátor és designer készíti fel a nemzetközi döntőre.

A dobogósok és szakmai zsűri (balról Hering András a REFRESHER főszerkesztője, Maróy Krisztina a GLAMOUR főszerkesztője, Törőcsik Dani tetoválóművész, Lil Frakk előadőművész). Forrás Red Bull / Somay Márk

Végül egy háromnapos workshoppal egybekötött világdöntőn 61 ország NFT alkotása lesz megtekinthető Amszterdamban. A győzedelmeskedő művész nyereménye ezen felül, hogy kollaborációba kezdhet a mentorral.

Forrás Red Bull / Somay Márk