2023.4.14 11:38
Olvasási idő 0:47
Kovács M. Dávid

Kizuhant isztambuli szállodája ablakán és életét vesztette egy 18 éves olasz röplabdajátékos

SPORT GYÁSZ RÖPLABDA

Az Igor Gorgonzola Novara női röplabdacsapatában játszó fiatal tehetség, Julia Ituma egy fontos mérkőzés után vesztette életét.

Tragikus körülmények között vesztette életét Julia Ituma, az olasz nemzeti röplabdacsapat 18 éves játékosa. A sportoló holttestét egy isztambuli szálloda előtt találták meg, a helyi rendőrség közlése szerint az épület hatodik emeletének egyik ablakából zuhant ki. A haláleset körülményeit vizsgálják – közölte a török rendőrség a CNN-nel.

Julia Ituma az Igor Gorgonzola Novara női röplabdacsapatában játszott, amely szerdán a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóját vívta Isztambulban, ám a hazai 3-2-es győzelem után 3-0-ra kikapott a török Eczacibasi Dynavit csapatától.

A szállodában készült biztonsági felvételek szerint Ituma az esti órákban a folyosón telefonált, majd körülbelül egy órán át ült elgondolkodva a szobája ajtaja előtt, mielőtt utoljára belépett a szobájába – közölte a török rendőrség.

A 24.hu rövid portréja szerint Julia Ituma 2004-ben, nigériai szülők gyermekeként, született Milánóban. A fizikai adottságai révén 11 évesen kezdett el röplabdázni, tavaly már ő volt a korosztályos olasz válogatott legjobbja, a szkopjei U19-es Európa-bajnokságon a torna legértékesebb játékosának (MVP) választották, miután aranyéremig vezette csapatát. Tavaly nyáron szerződött Novarába.

Ha úgy érzed, te vagy valaki más a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!