2023.4.5 10:34
Olvasási idő 0:51
Szécsi Krisztián

A gyűrűk ura x Balenciaga – Az AI szupermodelleket csinál kedvenc sorozataink szereplőiből

TECH-TUDOMÁNY AI BALENCIAGA DIVAT HARRY POTTER MESTERSÉGES INTELLIGENCIA

Jóbarátok, Pókember, Batman és még sokan mások is a divatmárkát reklámozzák a TikTok-on.

Nem telik el úgy nap, hogy az AI ne mélyesztené kiberkörmeit életünk valamelyik új területére. A gép generálta dalokon túl, ahol olyan előadóktól hallhatjuk kedvenc slágereinket, melyekről pontosan tudjuk, hogy a valóságban soha nem kerültek feldolgozásra, már kész, kvázi reklámkampányokat is láthatunk a mesterséges intelligencia jóvoltából.

@ladygaga.ai 🌹Someone Like You sang by Lady Gaga (AI) 📹 Credits to PARTHENOPEAN BOY on YouTube - #ladygaga#adele#someonelikeyou#littlemonster#littlemonsters#fyp#ai♬ Someone Like You - Adele

Az Art Beyond Reality TikTok-profil már nem csupán a program alkotta statikus képekkel és lendületes számokkal képes kiverni az internet wow-faktorát, de ezeknek a pofátlanul makulátlan bőrű karaktereknek már képes mimikát, kész gesztusokat, sőt, konkrét szavakat is a szájukba adni. És hogy mivel is ötvözi a fiók ezeket a mozgó figurákat? Hát a kissé problematikus Balenciaga divatcéggel, akit a tavalyi év végén sikeresen canceleltek is legutóbbi gyermekkollekciójuk miatt, mely vizualitásában erősen emlékeztet a BDSM-kultúra uniformisaival. 

@artbeyondreality The Lord of the Rings by Balenciaga #lordoftherings#balenciaga#ai♬ son original - Art Beyond Reality

Gandalf, amint tolja a Balenciaga-propagandát, Zsákos Bilbó, mielőtt kalandozni menne, de A gyűrűk ura karakterein kívül látunk itt Super Mario, Wednesday, Marvel és Star Wars hősöket is, akik a kifutón Bella Hadidot megszégyenítő arccsonttal osztják meg legkedvesebb emléküket a divatmárkáról. 

@artbeyondreality Wednesday by Balenciaga #wednesday#balenciaga#ai♬ son original - Art Beyond Reality