2023.4.4 13:19
Olvasási idő 1:10
Masszi-Rigó Csilla

„Nem akartam a kövér barátnő lenni” – Az Euphoria sztárja elmondta, miért hagyta ott a sorozatot

ÉLETMÓD EUPHORIA

Az Euphoria színésznője tavaly nyáron jelentette be, hogy ott hagyja az Emmy-díjas sorozatot.

Tavaly nyáron jelentette be az Euphoria Kat-jét alakító Barbie Ferreira, hogy nem tér vissza a sorozat harmadik évadjának felvételére. A hír szárnyra kapásával együtt olyan hírek is megjelentek, miszerint a színésznő konfliktusba keveredett a sorozatot rendező Sam Levinsonnal, az egyik forgatás során pedig annyira összekaptak, hogy Ferreira egyszerűen otthagyta a stúdiót. 

Barbie Ferreira elhagyja a sorozatot. Forrás IMDB/ HBO

„Amikor az emberek a 2. évadról kérdeznek, általában azzal jönnek, mintha valamiféle áldozata lettem volna a 2. évadnak, én pedig mindig azt mondom: Semmi baj, ígérem, nem vagyok ki" – mesélte Ferreira az Armchair Expert podcastban. „Belekerültem egy olyan drámába, amibe soha nem kértem, hogy belekerüljek, és amiről soha nem beszéltem. Az a véleményem, hogy ha nem lépek ki és nem foglalkozom vele, az csak olaj a tűzre. Saját életet kezdett élni ez a pletyka.”

Barbie Ferreira azt is elmesélte, valójában sosem sétált ki a forgatásról, egyszerűen csak kiment a bokája a második évad felvétele során, emiatt pedig kénytelen volt kórházba menni röntgenre. Bár a színésznő valóban otthagyja a sorozatot, állítása szerint közös megegyezésen alapult a távozás, mert egyszerűen nem maradt több tér Kat számára. 

„Nem hiszem, hogy volt hova mennie [Katnek]. Szerintem lett volna olyan hely, ahová mehetett volna, de nem hiszem, hogy beleillett volna a sorozatba... Nagyon szerettem volna, hogy ne én legyek a kövér legjobb barátnő. Nem akarom ezt a szerepet játszani, és szerintem ők (a sorozat készítői) sem akarták ezt.”

Kat karaktere háttérbe szorul a második évadra. Forrás IMDB / HBO

A beszélgetés során elmondta még, hogy azt érezte, nem tud karrierjében előre haladni: mivel egy évad felvétele átlagosan 9 hónapig tart, nem tud más feladatra koncentrálni, szerepe pedig egyre inkább beszűkült az Euphoriában. Ferreira szerint Sam Levinson azon karakterek történetét szereti előtérbe helyezni, akikkel ő maga is tud azonosulni, Kat karaktere pedig nem tartozik ezen szereplők közé. 

Az Euphoria 3. évadának forgatása még idén elkezdődik, és várhatóan 2024-ben tér vissza az HBO-ra.