2023.4.3 12:18
Olvasási idő 1:07
Maier Péter

Szoboszlai tulajdonképpen bemondta, hogy ő a történelem legjobb magyar focistája – de nem tudod utálni érte

SPORT SZOBOSZLAI DOMINIK

Az vesse rá az első követ, aki nem szeretne ilyen önbizalommal élni.

Szoboszlai Dominikkal klubja, az RB Leipzig médiacsapata készített rövid videót a játékossal, amely egy kiesős „pick one“-koncepcióra épül. A focistának végig a jelen és a múlt nagy magyarjai közül kellett választania, a végén meg pont úgy jött ki a dolog, hogy tulajdonképpen a magyar labdarúgás történetének legnagyobb alakjának nevezze magát – mindezt egyébként kellően tisztelettudóan és intelligensen megérvelve. 

A Bulgária elleni meccsen, illetve a Lipcse idei szezonjának mérkőzésein is láthattuk, hogy Szoboszlai Dominik szépen lassan a világ labdarúgásának elitjébe játszotta be magát, amihez a rengeteg munka és a tehetsége egyaránt hozzásegítette. Hallottuk már itt-ott, hogy „túl nagy az arca“, de a hozzáértő elemzők általában egyetértenek abban, hogy a magyar játékos önbizalma kifejezetten hasznos azon a szinten, ahol ő játszik, illetve ahhoz a szinthez, ahova jutni szeretne – a legmagasabbra. 

Szoboszlai Dominik a magyar válogatott márciusi, Bulgária elleni meccsén Forrás Laszlo Szirtesi/Getty Images

A játék végére úgy alakult, hogy Szoboszlai saját maga és a világtörténelem egyik legnagyobb labdarúgója, Puskás Ferenc között kellett választania, ő pedig úgy fogalmazott: „ha harminc évvel ezelőtt lennénk, őt választanám, de magamat mondom“.

Kiemelt tartalom
Schäfer már nagyon farkasszemet nézne Szoboszlaival, de még nem volt rá alkalma Schäfer már nagyon farkasszemet nézne Szoboszlaival, de még nem volt rá alkalma 2023.2.13 18:04

Talán sokak szemöldöke felemelkedhet egy ilyen kijelentésre, de azt hozzá kell tenni, hogy az ilyen összehasonlítások alapvetően értelmetlenek, mert teljesen más volt a játék évtizedekkel ezelőtt, mint ma, így egymás mellé sem rakható egy akkori és egy mai játékos. Szoboszlai ezt pontosan tudja, úgyhogy nem is akarta túlságosan komolyan venni a dolgot, és kihasználta az alkalmat, hogy jelezze: még mindig nagyon sokat lát magában.

A videó egyébként tartalmaz még egy-két izgalmas választást, a Leipzig YouTube-csatornáján megtekinthető:

Lehet mondani bármit, de az biztos, hogy mindenki szeretne ilyen önbizalommal járni a világban, ahogy Szoboszlai Dominik teszi, főleg, ha az alázattal és kemény munkával is párosul. Simán lehet, hogy a magyar futball egyik legnagyobb legendája alakul, ha azon az úton halad tovább, amin eddig.