2023.4.10 10:58
Olvasási idő 2:42
Masszi-Rigó Csilla

Horror, vér, börtön, Csernobil – 10 szabadulószoba nemcsak Pesten, ahol sikítva veszhetsz el a logikai játékok rengetegében

Horror, vér, börtön, Csernobil – 10 szabadulószoba nemcsak Pesten, ahol sikítva veszhetsz el a logikai játékok rengetegében
Forrás Misztiqum Szabadulószoba Veszprém/ Facebook
ÉLETMÓD SZABADULÓSZOBA SZÓRAKOZÁS

Horror, vér, börtön, Azték Birodalom, csernobili atomkatasztrófa – Hiába akarunk egész nap csak kint ülni a napon a fröccseinket szürcsölgetve, az esős áprilisi időkre is van pár remek programötletünk!

Bár a tavaszi napsütésben sokkal inkább vagyunk rákattanva a kültéri kikapcsolódásra, mint a beltéri szórakozásra, április-május környékén még érdemes olyan programokat keresni, amelyek egy esős napon is szuper élményeket ígérnek. Budapest telis-tele van izgalmas, ijesztő, szórakoztató és látványos szabadulószobákkal, amelyekre akár kiscsoportban barátokkal, akár nagyobb társasággal érdemes elmenni csapatot építeni. 

Locked Room Budapest / AROOM Budapest

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Locked Room Budapest (@locked_room_budapest) által megosztott bejegyzés

A Locked Room és az AROOM szobái egyaránt híresek jól kitervelt logikai feladványaikról és látványos, már-már teljesen valósághű díszleteiről. A szabadulószobák weboldalán nemcsak a szobák tematikáját találod meg, de a nehézségi fokozatokat is csekkolhatod. A Király utcai  AROOM-ban beléphetsz az Escobar-házba (különösen nehéz szint), menekülhetsz a zombik ellen a Deadland-szobában, de a kalózfilmek kedvelői és a budapesti BKK-fanok is találnak maguknak kalózhajós illetve metrós szabadulószobát is. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

AROOM Szabadulószoba Budapest (@aroom_budapest) által megosztott bejegyzés

A Locked Room (Székely Mihály utca) ezzel szemben a kicsit rejtélyesebb feladványok kedvelőt célozza meg. Itt 2-6 fős csapatokban eredhetsz a zodiákus gyilkos nyomába, beléphettek Heisenberg laboratóriumába, ha pedig nem annyira kedvelitek a lakatok, számlakatok világát, extrabonyolult pályára léphettek a Bunker Heist szobában. 

Pániq Szoba

A Budapesten 14 szobát magáénak tudható Pániq Szoba egyszerre kínál ijesztő, horrorisztikus, valamint erotikus vagy éppen kalandfilmeken alapuló szobákat. A Fűrész szoba például egyszerre két turnusban is látogatható, így akár egy nagyobb baráti társaság is versenyezhet egymással azon, ki jut ki hamarabb a Kirakós kelepcéjéből ép testrészekkel. 

Mistique Room 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Mystiqueroom Szabadulószoba (@mystiqueroom) által megosztott bejegyzés

14 szoba, csupa izgalom. a Mistique Room már régóta garancia a szórakozásra, az elmúlt években pedig nem akármilyen új szobák kerültek be a repertoárba. Alice csodaországban tematikájú két szobájuk a barátokkal de akár családdal is remek program, de a Trónok harca, a Gyűrűk ura és a Harry Potter-sorozat kedvelői is találnak itt maguknak extranehéz, mégis nagyon kreatív feladványokat. 

NEVERLAND 

Talán senki sem gondolná elsőre, milyen különleges világ tárulhat elénk a Dohány utca egyik föld alatti pincehelyiségében. A Neverland összesen hét szabadulószobával és egy nagyon stílusos koktélbárral várja azokat, akik szeretnék kicsit megdolgoztatni agytekervényeiket.

Az azték sírkamrában emberáldozatokat kell hozni azért, hogy ne nyírjon ki minket egy gonosz szellem, a skizofrén sorozatgyilkos foglyaiként 60 percetek van kimászni a csávából, de akár egy börtöncella rohadó falai között is végezheti az, aki nem dolgozik eleget. A Neverland szobái már-már ijesztően élethűek, a feladatok embert próbálóak, innen pedig nem, hogy egy köpés a pesti bulinegyed, akár a helyben is bulizhatsz a tematikus italokat kínáló bárban. 

Démonblokk 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Démonblokk (@demonblokk) által megosztott bejegyzés

Budapest első és egyetlen VR-szabadulószobája igazán különleges élményt kínál azoknak, akiknek nem okoz agybamaró fejfájást egy virtuális szemüveg használata. A három szobát a híres Ubisoft videójáték-fejlesztő cég készítette, az Assassin’s Creed világába, Perzsia hercegének birodalmába sőt, még Csernobilba is elnézhetünk a Démonblokk játékai által. 

Kalózbarlang 

Ha szereted a kalóztematikát, akkor az Örs vezér terétől pár percre találod meg az egyik legötletesebben kitalált szabadulószobát, ahol a rácsok mögött és azokat hátrahagyva egyaránt rengeteg kihívással kell szembenézned. Előre szólunk, ebben a szabadulószobában csupa meglepetés és váratlan fordulat vár, de garantáltan jó kedvvel fogjátok elhagyni a Fehér úti telepet, már ha egyszer kiszabadultok. 

Knowland Debrecen 

Metrós, Csernobil és motel tematikájú szobák várnak. Forrás Knowland/ Debrecen

Három izgalmas szobával, metrós, csernobilos illetve moteles játékkal vár Debrecen egyik legjobb helye, a Knowland. Professzionálisan kialakított szobák, elgondolkodtató feladatok és egy szuper társaság vár. 

Rejtélyek pincéje Pécs

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Rejtélyek Pincéje (@rejtelyekpinceje) által megosztott bejegyzés

Misztikus, logikai és rémisztő szabadulószobát is találunk Pécsen, ha a föld alá megyünk. A Bates Motel Normanje bármelyik sarokból figyelhet téged, Indiana Jones saját lakásába enged be minket, a labirintusban pedig nagyon könnyen elveszhetünk, ráadásul mindössze hatvan percünk van arra, hogy épségben kijussunk. 

Crazy Garage Sopron

Nincs kétség afelől, hogy a csernobili atomkatasztrófa mindenhol „népszerű” szabadulószobás tematika, Sopronban azonban bőven találunk még izgalmas pályákat a Crazy Garage jóvoltából. Szökés egy börtönből, autólopás, sportos és csajos szobák várnak titeket baráti programozásra és munkahelyi csapatépítésre egyaránt. 

Misztiqum Veszprém 

Fejtsd meg Da Vinci kódját! Forrás Misztiqum Szabadulószoba Veszprém/ Facebook

Válj te is kriptaszökevénnyé, fejtsd meg Da Vinci kódex rejtélyét, betörhettek egy házba (na nem úgy!), menekítsd ki elrabolt barátaidat, vagy csak szórakozz egy jót Veszprémben a Misztiqum szabadulószobák által.