2023.3.30 13:11
Olvasási idő 1:46
Kovács M. Dávid

Egy magyar családnevet viselő, Amy Winehouse inspirálta souldíva lesz a VéNégy Fesztivál legnagyobb külföldi fellépője

ZENE FESZTIVÁL PROGRAMAJÁNLÓ VÉNÉGY FESZTIVÁL

A Dunakanyar hangulatos fesztiválja bejelentette a headlinerét, teljes lett a line-up. A külföldi nevek mellett erős a magyar előadók névsora is, az Analog Balatontól Gyurisig rengeteg aktuális név csatlakozik a nagymarosi bulihoz.

Sharon Kovacs holland énekesnő lesz a tizedik VéNégy Fesztivál headlinere, aki Child Of Sin című új albumával érkezik a Dunakanyarba, amelynek címadó dalához még a Rammstein énekesét, Till Lindemannt is sikerült elcsábítania egy duett erejéig.

VéNégy Fesztivál Forrás VéNégy Fesztivál

Bár a KOVACS művésznév magyarosan csenghet, a német-holland származású zenész valójában csak nevelőapja nevét vette fel egészen kicsi korában. Magyarországon is csak ekkoriban, valamint a Sziget fesztiválos fellépése során járt.

Mindig nagyon kellemesen érzem magam Magyarországon, elképesztően kedvesek az emberek. Tudom, hogy a Kovács nagyon elterjedt vezetéknév, sokszor összenevetek más Kovácsokkal, hogy biztosan távoli rokonok lehetünk

– nyilatkozta a 32 éves énekesnő, akinek legnagyobb inspirációi Etta James, Nina Simone, Amy Winehouse és David Bowie. Kovacsot a szigetes koncertje óta senkinek sem sikerült hazánkba csalnia, de most a VéNégy Fesztivál meghívására igent mondott.

Kovacs mellett szintén Hollandiát képviseli a Glastonbury és a Coachella fesztiválokat is megjárt Kraak & Smaak, Prágából érkezik a Kill The Dandies!, akiket egyszerre inspiráltak David Lynch filmjei, a Velvet Underground zenéje és Lee Hazlewood balladái.

Kiemelt tartalom
10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 10 éves a Láthatatlan Tanoda: bulizz egy nagyot, szerezz menő cuccokat a tombolán, és támogass egy jó ügyet! 2024.4.24 12:56

Jön még a Cari Cari osztrák duó, akiket a barcelonai Primaverán fedeztek fel, szürreális koncertjükkel még a Rolling Stone szerzőit is levették a lábukról, úgy is jellemzik őket, mint a „a Kills és az XX szerelemgyerekét“, egy „csipetnyi Moricconéval“ és „Cat Power nyers erejével“ megfűszerezve.

A lengyel Ina West transz-, absztrakt-, és dance popot játszik a folk és a jazz elemeivel keverve. A V4-es zenekarok sorát a szlovák Lash & Grey, Kristin Lash és Jakob Grey formációja zárja, akik Szlovákia mellett Csehországban is elnyerték a legjobb debütáló albumnak, a legjobb kislemeznek, valamint a legjobb albumnak járó díjakat.

Ezen felül a Dunakanyarba zarándokolnak a legnépszerűbb magyar előadók, köztük az Analog Balaton, a Bagossy Brothers Company, a Belga, Beton.Hofi, a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, Dzsúdló, a Halott Pénz és az Elefánt. A listát színesíti még mások mellett Ajsa Luna, Bérczesi Robi és Frenk duója, Co Lee, Dánielfy, Gyuris, OIEE, Saya Noé, a Cataflamingo, a Giliszta és Sisi.

Rajtuk kívül a berlini és londoni technóklubokat is megjárt jordán dj, Badaro is befut a fesztiválra egy buli erejéig. Sharon Kovács egyébként így jelentette be a magyarországi koncertet:

@venegyfesztival Végre elárulhatjuk a nagy titkot!✨A 2023-as VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó headlinere a magyar kötődésű holland énekesnő, @Kovacs !❤️Sharon héthetes afrikai utazása előtt, a reptérről üzent nektek - fogadjátok meg tanácsát és hangolódjatok Child Of Sin című, új albumával a június 22-i nagymarosi fellépésére!🎉 Június 22-25. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó Nagymaroson! Jegyek👉🏻 venegyfesztival.hu #foryou#fy#foryoupage#fyp#fesztival#festival#venegy#venegyfesztival#venegyfesztivalesazinhazitalalkozo#kovacs#kovacsofficial#sharonkovacs#childofsin#bejelentes#festival#announcement#headliner#singer#zene#koncert♬ Not Scared Of Giants - Kovacs

A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó június 22 és 25. között lesz Nagymaroson, további részletek az esemény honlapján.