2023.3.29 17:25
Olvasási idő 0:29
Szécsi Krisztián

Carl randizni megy – A Fel! folytatásában a bácsi továbblép felesége halálán

FILMEK + SOROZATOK DISNEY PIXAR

A Fel! folytatásaként 2021-ben a Disney+-on bemutatott Kutyavilág minisorozat után most jön a Carl's Date (Carl randija) című rövidfilm. Júniusra várható a megjelenés.

Tudjuk, tudjuk, nehéz elfogadni, hogy a teknőc-szemüvegkeretes bácsi, Carl a Pixar Fel! című filmjéből végül túllép felesége, Ellie halálán. Bár sokan felháborodhatnak, hogy az alkotás pont halottjaink emlékének megőrzéséről szól, ha jobban belegondolunk, a Fel! legfontosabb leckéje pont az elengedés.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

PixarElemental (@pixarelemental) által megosztott bejegyzés

A Carl's Date című rövidfilm a Pixar egyik nagysikerű rendezőjének, Bob Peterson ötlete alapján készült, és egyelőre úgy tűnik, hogy az utolsó alkotás, mely a bácsi világában játszódik. Ennek oka főként az, hogy Edward Asner, Carl szinkronhangja tavaly augusztusban elhunyt, de Peterson alapvetően is úgy gondolja, hogy a sorozat a Carl's Date-tel teljesegész történetté vált.

A Fel! a mai napig az egyik legsikeresebb Pixar-filmnek számít, ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy 2010-ben Oscar-díjat nyert a Legjobb eredeti filmzene és a Legjobb animációs film kategóriákban.