2023.3.28 15:40
Olvasási idő 1:06
Masszi-Rigó Csilla

NYITVA Fesztivál a belváros szívében – Ezért lesz egy hónapig Erzsébetváros a legizgalmasabb kerület Pesten

KULTÚRA BUDAPEST

Te is láttad már, hány üres pincehelység, kirakat áll üresen a belvárosban? Egy nagyszerű kezdeményezés most életet visz az elhagyatott üzletekbe!

Ha nem is a klasszikus értelemben, de Erzsébetvárosban március 27-én hivatalosan is megnyílt a fesztiválszezon. A NYITVA! Fesztivál csaknem egy hónapon keresztül biztosít lehetőséget néhány remek vállalkozásnak arra, hogy megmutassák munkásságukat és portékáikat a pesti közönségnek, a programsorozat pedig egyben újra életet lehel a VII. kerület elhagyatott üzlethelyiségeibe. 

A NYITVA! Fesztivál egyaránt kíván lehetőséget nyújtani az elhagyatott üzlethelyiségek tulajdonosainak/ üzemeltetőinek valamint a kisvállalkozásoknak is. A programra pályázó kiválasztott „bérlők” üres, régóta használaton kívül álló helyiségekbe költözhetnek be egy hónapra, alakíthatják át azt saját kedvük szerint, a fesztivál végével pedig maguk a tulajdonosok dönthetnek arról, együtt kívánnak-e dolgozni a továbbiakban ideiglenes bérlőikkel. 

„Elsődleges célunk, hogy mindenkinek nyereséget hozzon a fesztiválon való részvétel, függetlenül attól, hogy akár a tulajdonosok, akár a beköltöző vállalkozások megtalálják-e végleges partnerüket a közös munka során. A vállalkozók életre szóló élményt, tudást és új szakmai kapcsolatokat szerezhetnek, a tulajdonosok pedig nagyobb láthatóságot ingatlanjuknak”

 – olvasható a NYITVA! honlapján. 

A március 27. és április 22. között tartandó eseményen már ismert kerületi üzletek, programok és közösségi terek mellett 9 új üzlet kap helyet: a kerület eddig kihalt bolthelyiségeibe költözik a Berber Budapest, a Madre Pizza, a KristofLAB, a Parallel Hungary, a Kisvirág Projekt, az ERZSI közösségi műhely, a TwoBeat dobsuli, a Musica Rediviva Alapítvány és a Crafts Popup is. Az új helyek mellett a Kruz Bike Shop, a Magvető Café, a Sütipont, a MintaMókus Szövöde, az Antik hang, a Szendvicsbár és a Bethlen téri Színház is szuper programokkal vár, érdemes lecsekkolni, milyen lehetőségeket rejt a NYITVA! Fesztivál a Kortárs Építészeti Központ, a KÉK jóvoltából.