2023.3.28 12:57
Olvasási idő 0:59
Masszi-Rigó Csilla

Madonna jól elküldte a búbánatba egy amerikai állam transzfób vezetőit

TÁRSADALOM LMBTQ ZENE

Az énekesnő nyíltan kiállt az LMBTQ+ emberek mellett, egyben Tennessee állam vezetőit is bírálta legutóbbi közleményében.

Madonna hétfőn sajtóközleményben jelentette be, hogy további nyolc koncerttel egészíti ki még idén The Celebration Tour nevű koncertturnéját. Az egyik új helyszínnek a Tennessee állambeli Nashville ad otthont, ahol a törvényhozók nemrég fogadták el a 3. szenátusi törvényt, melyet sokan csak Drag Ban-ként neveznek a köztudatban. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Madonna (@madonna) által megosztott bejegyzés

A déli állam vezetőinek republikánus többsége még februárban fogadta el azt a törvényt, amely tiltja a „felnőtteknek szóló vállalkozásoknak” – így a kluboknak, szórakozóhelyeknek azt, hogy olyan előadásokat mutassanak be, amelyekben „férfi vagy női imitátorok olyan szórakoztatást nyújtanak, amelyek a kéjes örömre apellálnak”. Az új törvény értelmében így például tilos drag-showkat tartani az államban, de a szabályozás a pride-rendezvényekre is hatással lehet a helyi LMBTQ+ közösség szerint. 

Na mármost Madonna nem arról híres, hogy csendben marad akkor, ha valami nem tetszik neki: a pop királynője koncertbejelentő nyilatkozatában elmondta, hogy

Kiemelt tartalom
Óriásplázát töltött meg egy Taylor Swift-drag queen showműsora – Hamarosan Budapest is bulizhat az énekesnő dalaira Óriásplázát töltött meg egy Taylor Swift-drag queen showműsora – Hamarosan Budapest is bulizhat az énekesnő dalaira 2023.5.24 8:43

„az LMBTQ+ elnyomása nemcsak elfogadhatatlan és embertelen, hanem egy nem biztonságos környezetet teremt; Amerikát veszélyes hellyé teszi legsebezhetőbb polgárai, különösen a színes bőrű transz nők számára”. Hozzátette, hogy

„ezek az úgynevezett törvények a gyermekeink védelmére hivatkozva megalapozatlanok és szánalmasak. Bárki, akinek van egy kis esze, tudja, hogy nem érdemes b*sz*kodni egy drag queennel.”

Madonna a legendás RuPaul's Drag Race győztesével, Bob the Drag Queennel turnézik majd, a koncerttel kapcsolatban pedig elmondta: „Bob és én a nashville-i színpadról fogunk találkozni veletek, ahol a queer közösség szépségét fogjuk ünnepelni.”

A koncertből származó bevétel egy részét az államban működő transzjogi szervezetek kapják majd a tiltásra válaszul.