2023.3.13 17:00
Olvasási idő 0:37
Maier Péter

Már menstruációs kehelyből is készült okos verzió – ez az egyik legizgalamsabb tech startup a piacon

ÉLETMÓD STARTUP

Az Emm nevű brit startup okos cupokat gyárt, amely folyamatosan nyomon követi a menstruációt.

Emm néven mutatta be okos-menstruációs kelyhét (smart menstrual cup) egy azonos nevű brit startup. A tamponként felhelyezhető szerkezet intelligens technológiával van felszerelve, és nyomon követi a nők menstruációját, ezzel maximalizálva egészségügyi biztonságukat. 

Az Emm smart menstrual cuphoz járó eszközök Forrás Emm

A készlethez tartozik egy tok, egy tisztító szerkezet, illetve egy applikátor, amellyel felhelyezhető maga, az orvosi minőségű szilikonból készült menstruációs kehely. Mindemellett van hozzá egy alkalmazás, amellyel a felhasználók folyamatosan követni tudják ciklusuk alakulását. 

A cég közlése szerint a hagyományos cupoknál fennállhat az a probléma, hogy a rögzített átmérőjük miatt nem felelnek meg mindenkinek. Az Emm szerkezet azonban a stent technológiának köszönhetően adaptálódik az egyénhez.

Az okos menstruációs kehely beépített bioszenzorokkal rendelkezik – olyan analitikai eszközökkel, amelyek automatikusan rögzítik a felhasználó vérveszteségét, áramlási sebességét, valamint menstruációjának és menstruációs ciklusának hosszát.

Ezen adatok összegyűjtése után a bioszenzorok Bluetooth-on keresztül csatlakoznak egy alkalmazáshoz, amely letölthető a felhasználó telefonjára, és amely folyamatosan riportál az egészségügyi adatokról.

A tollaslabda alakú menstruációs kehelyA tölthető tok a készlet részeAz Emmhez applikátor is jár, amellyel felhelyezhető a kehelyUV-tisztítóval sterilizálható
Galéria megtekintése
(4)

A tervek szerint idén indul majd be az Emm értékesítése, jelenleg várólistára lehet jelentkezni.