2023.3.13 16:51
Olvasási idő 0:45
Masszi-Rigó Csilla

Tüllök, taftok, óriási báliruhák – Így pompáztak a világsztárok az Oscar-gálán

DIVAT OSCAR-DÍJ

Változatos ruhakölteményekben pompáztak a világsztárok a 95. Oscar-díjátadón. Idén a megszokottól eltérően nem vörös, hanem pezsgőszín szőnyegen vonult végig Hollywood krémje, nézzük, ki mindenki nyerhette volna el a legkülönlegesebb outfitnek járó díjat.

Sokak számára nem okozott váratlan meglepetéseket a magyar idő szerint hétfő hajnalban tartott 95. Oscar-díjátadó gála. Hollywood legnagyobb ünnepén ezúttal a Minden, mindenhol, mindenkor tarolt 7 díjjal, aranyszobrot nyert Brendan Fraser A bálna című filmben nyújtott alakításáért, a gála kapcsán pedig még Jamie Lee Curtis-t is hallhattuk magyarul énekelni. 

Florence Pugh Forrás Jeff Kravitz/FilmMagic

Az idei Oscar a hatvanas évek óta először mellőzte a vörös szőnyeg használatát, az izzó, tüzes színben pompázó, végeláthatatlan hosszúságú drappériát pedig felváltotta egy sokkal neutrálisabb pezsgőszín. A szervezők magyarázata szerint a váltásra azért volt szükség, mert a bevonulás idén nem a szabad ég alatt, hanem fedett helyen történt, a természetes fények hiányában pedig szükség volt egy világosabb színű padlóra, és hát mert a bézs sokkal inkább idéz tengerparti naplemente hangulatot... 

Kiemelt tartalom
Csendes luxus és hangos elegancia – Ezek voltak szerintünk az idei Oscar legjobb szettjei Csendes luxus és hangos elegancia – Ezek voltak szerintünk az idei Oscar legjobb szettjei 2024.3.11 17:32

Ezen a szőnyegen vonultak sztárok tucatjai is különlegesebbnél különlegesebb dizájnerszettekben, Versace-tól a Gucciig, Valentino-tól a Dolce & Gabbana-ig szinte minden nagy haute couture márka képviseltette magát a neves eseményen. Az idei év outfitjei közül több is a fénykorát élő boudoir sikk jegyében készült (tüllök, csipkék, merevítőre emlékeztető betétek) de szavak helyett beszéljenek a képek, nézzük, ki mit vett fel az év legnagyobb filmes eseményére, na és persze az utána következő afterparty-ra!

Az év legjobb női főszereplője, Michelle Yeoh Diorban vehette át az aranyszobrot.Cara Delevingne Elie Saab, Stuart Weitzman és Bulgari hármasában. 
Lady Gaga-t Atelier Versace és a Tiffany & Co. öltöztette. Rihanna Maison  Alaïa-ban mutatta meg magát.
Galéria megtekintése
(14)