2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Maier Péter
2023.3.13 11:42
Olvasási idő  0:48

Nem csak az idei Oscar legtöbbet díjazott filmje a Minden, mindenhol, mindenkor – a történelemé is

A Gyűrűk Ura harmadik részét taszította le a trónjáról.

Maier Péter
2023.3.13 11:42 Olvasási idő  0:48
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Minden idők legdíjazottabb filmje lett a Minden, mindenhol, mindenkor. Ráadásul ezt már az Oscar átadása előtt is tudni lehetett a Hypebeast szerint. Tehát, mielőtt az A24 produkciója hét szobrot is hazavitt volna a 95. Oscar-gáláról, már 158 díjnál járt a rangos elismerések közül, ezzel megelőzte az eddigi csúcstartót, A Gyűrűk Ura: A király visszatért, amely 101-nél állt meg. Dan Kwan és Daniel Scheinert filmje a jelölések számában is veri a harmadik LOTR-t, 295–189 arányban. Egy másik, IGN által készített számításban nem csak a főbb, hanem az összes filmes elismerés jelölései és díjai is benne vannak, ebben a meccsben 336 díj és 691 jelölés van a 2022-es film neve mellett, míg A király visszatér 213 díjat és 337 jelölést hozott össze.

 

A Gyűrűk Ura: A király visszatér a maga idejében szinte mindent behúzott Forrás: J. Vespa/WireImage

 

Ebben tulajdonképpen minden létező díj benne van a világon. A Minden, mindenhol, mindenkor szinte az összes filmes gálán ott volt a legjobbak között. A Michelle Yeoh főszereplésével készült A24-film az utóbbi évek egyik legünnepeltebb alkotása, köszönhetően annak, ahogy az örökölt traumákról, kulturális különbségekről és az emberi lét legalapvetőbb kérdéseiről beszél, mindezt egyedi, humoros és különleges megvalósításban. A Minden, mindenhol... a legrangosabb filmes gálán is tarolt: hét Oscar-díjat vitt haza, úgyhogy a már meglévő 158 elismeréshez még ezt a hét szobrot is odasorolhatjuk.

 

Minden idők legtöbb elismerését begyűjtő filmje lett az Everything Everywhere All at Once Forrás: A24
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  A24
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra