2023.3.19 11:28
Olvasási idő 2:57
Kaposi Máté

Füles be, világ ki – Ezeket a vezeték nélküli fülhallgatókat ajánljuk 2023-ra

Füles be, világ ki – Ezeket a vezeték nélküli fülhallgatókat ajánljuk 2023-ra
Forrás bose.com
TECH-TUDOMÁNY FÜLHALLGATÓ TELEFON

Ingoványos terület a vezeték nélküli fülhallgatók világa. Még manapság is bele lehet futni elképesztően gyenge termékekbe, éppen ezért úgy gondoltuk, segítséget nyújtunk a választásban. Hoztunk öt olyan fülest, amit bátran ajánlunk 2023-ra.

2023 legjobb fülhallgatója

Sony WF-1000XM4

Az a helyzet, hogy a Sony jelenleg legmenőbb fülhallgatója gyakorlatilag tökéletes a maga nemében. Gazdag, tiszta basszusok és kifinomult magas hangok jellemzik a japánok remekművét. A füles a cég saját applikációján keresztül okos funkciók sorához fér hozzá, melyekkel saját ízlésünknek megfelelően állíthatjuk be az irányítást, de akár a hangzást is. A 8 órás akkumulátor üzemidő kiemelkedőnek számít a piacon, ráadásul a Sony V1-es processzora miatt félelmetesen jól szűri a zajokat is. 

A kényelmes, vízálló fülhallgató természetesen nem a legolcsóbb kategóriába tartozik, jelenleg 75 ezer forint alatt nem igazán találni a hazai kereskedők kínálatában. 

Szerintünk 2023 legerősebb fülhallgatóját a Sony szállította Forrás sony.com

Az Apple legjobb vezeték nélküli fülhallgatója

Apple AirPods Pro 2 

Listánk legismertebb terméke egyértelműen az Apple AirPods. Az amerikai márka fülese annak ellenére számít legendának, egyben a piac egyik legmeghatározóbb termékének, hogy szinte soha nem szárnyalták túl semmilyen téren versenytársaikat. Ettől függetlenül egyes körökben már-már státuszszimbólumnak számít, az őrület pedig odáig fokozódott az elmúlt években, hogy az Apple lett a világ legtöbbet hamisított tech márkája. 

Az AirPods Pro 2 viszont egészen üdítő meglepetésnek számít. Az előző széria, azaz az AirPods Pro áráért megvásárolható második széria hosszú akkumulátoridővel, kiemelkedő zajszűréssel, és szoftveres funkciók hadával érkezett, ráadásul beépített hangerőszabályzóval, ami egészen hasznos újdonságnak bizonyul. A hangminőségre szintén nem lehet panasz, így bátran jelenthetjük ki, hogy nem nyúl mellé, aki az Apple 95 ezer forintért megvásárolható fülhallgatóját választja. Abban a közkedvelt vitatémában, hogy az amerikai cég átlag felé árazott termékei vajon megérik-e a az értük tetemes összeget, semmiképp sem szeretnék állást foglalni - azt viszont bátran kijelenthetjük, hogy az AirPods Pro 2 egy minőségi, kiemelkedő füles.  

Az Apple AirPods továbbra is kihagyhatatlan egy ilyen listáról Forrás apple.com

Az ár-érték arány verseny győztese

Google Pixel Buds A-Series

Ha ár-érték arányban kiemelkedő tech cuccokat szeretnél vásárolni, a Google katalógusait érdemes átpörgetni. 2023 legjobb Androidos telefonjait listázó cikkünkben ezt a kategóriát szintén a kaliforniai cég nyerte. A Pixel Buds A-Series-ről pedig nagyjából ugyanazt lehet elmondani, mint amit korábban a Pixel 6a telefonról írtunk. 

A Google nem forradalmasította az iparágat, nem kínálnak piacvezető extrákat, viszont az átlagnál lényegesen olcsóbban kínálnak magas minőségű terméket. A hangzás kellemes, civil felhasználásra tökéletes, ráadásul szoftveresen menő funkciókkal látták el az eszközt. Bár zajszűrő funkcióval nem rendelkezik, elég jól szigeteli a hallójáratot. Az akkumulátoridő nem feltétlen kiemelkedő, de nem is neveznénk problémásnak, egy töltéssel öt órán keresztül hallgathatjuk a kedvenc zenéinket. Plusz pont, hogy vízállóra tervezték, így sportoláshoz is nyugodt szívvel ajánljuk. A legnagyobb hazai kereskedőknél jelenleg 33 ezer forintos átlagáron vásárolható meg, így a listánkon messze a legolcsóbb terméknek számít. 

Az ár-érték arány versenyekben rendre előkelő helyen végeznek a Google termékei Forrás Google

A konditermek királya

JBL Reflect Aero TWS

A vezeték nélküli fülhallgatók megjelenését talán a sportolók üdvözölték leginkább – hiszen valljuk be, a buszon, vagy éppen az íróasztal mögött görnyedve nem feltétlen zavaró egy vékonyka kábel, a konditeremben és a futópályán viszont kifejezetten zavaró tud lenni egy vezeték. A JBL fejlesztői pedig újfent profin mérték fel a piac igényeit, ennek eredményeként született meg a JBL Reflect Aero TWS, napjaink egyik legkényelmesebb edzőtermi fülhallgatója. 

A JBL készüléke elképesztően stabil, így tulajdonképpen bármilyen mozgásformát végezhetsz, nem kell attól félned, hogy elhagyod a fülhallgatódat, ráadásul három apró szárnnyal is ellátták, melyek tökéletes stabilitást biztosítanak. A fülest faék egyszerűségű irányítással látták el, illetve természetesen víz- és izzadtságálló is. A legmagasabb kategóriára jellemzően 8 órán keresztül bírja az akkumulátor, ezt még extra 16 órával toldja meg a töltőtok. A minőségi hangzás basszus tartományát kissé erősebbre húzták a szokásosnál, viszont amennyiben ez zavarna, a JBL applikációjában saját ízlésednek megfelelően finomhangolhatod a sávokat. A fülest jelenleg 60 ezer forint körül lehet megvásárolni, a márka egyéves jótállásával. 

A JBL-nél gondoltak a sportolókra is Forrás jbl.com

Ha a szívesen szűrnéd ki a külvilágot

Bose QuietComfort Earbuds II

Ha azokat a pillanatokat élvezed igazán, amikor csak te vagy és a zene, és a hátad közepére sem kívánod a recsegő-ropogó villamost, vagy éppen a szomszéd ülésen panaszkodó utastársat, olyan fülhallgatóra lesz szükséged, ami tökéletesen szűri ki a nem kívánt zajokat. A prémium audiotechnikai termékeket fejlesztő Bose fülhallgatója pedig pontosan ilyen. Mielőtt részletekbe bocsátkoznánk, mindenképpen leszögeznénk, a QuietComfort Earbuds II egyáltalán nem olcsó játék. Viszont, ha hajlandó vagy 135 ezer forintot kifizetni egy fülhallgatóért, tényleg top minőséget kaphatsz. 

A Bose zajszűrő funkciója a zenéhez pontosan illeszkedve szűri ki a külvilág hangjait, miközben a füles elképesztően tiszta, éles hangzást biztosít, mély basszusokkal. Szoftveresen állítható a beengedett zaj minősége és mennyisége, de az igazi kedvencünk a Csendes mód, mely gyakorlatilag tökéletesen kiszűr minden külső hangot. Elődeinél kisebb és könnyebb is, ráadásul képes a Bluetooth 5.3 kapcsolat létesítésére is. Egyetlen hibájaként a vezeték nélküli töltés hiányát róhatnánk fel, de ezt boldogan bocsátjuk meg, hiszen fülhallgatóként tulajdonképpen hibátlan a Bose exkluzív terméke. 

Az amerikai cég újabb minőségi terméket tett le az asztalra Forrás bose.com
Felmérés:
Te melyik fülhallgatót vásárolnád meg szívesen? 
Sony WF-1000XM4
Apple AirPods Pro 2
Google Pixel Buds A-Series
JBL Reflect Aero TWS
Bose QuietComfort Earbuds II
Sony WF-1000XM4
26 %
szavazatok száma: 129
Apple AirPods Pro 2
5 %
szavazatok száma: 26
Google Pixel Buds A-Series
13 %
szavazatok száma: 66
JBL Reflect Aero TWS
37 %
szavazatok száma: 182
Bose QuietComfort Earbuds II
19 %
szavazatok száma: 92