2023.3.9 14:16
Olvasási idő 1:41
Masszi-Rigó Csilla

Tóth Andi felhagy az énekléssel

ZENE MAGYAR ZENE ZENE

Az énekesnő Instagramon jelentette be a hírt.

Tóth Andi csütörtökön jelentette be, hogy felhagy az énekléssel. A 24 éves énekesnő hosszan mesélt arról bejelentkezésében, mit jelent számára a zene és milyen megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie az elmúlt években. 

Ezennel abbahagyom az éneklést. Tudom, hogy ez így nem hangzik olyan nagy cuccnak, nyilván számomra azért az. Nagyon sok miértje van.

Az énekesnő elmondta, már gyerekként a zene volt a mentsávra, ami később munkává, kommunikációs eszközzé vált számára. Elmesélte, hogy az elmúlt tíz évben, mióta bekerült az zeneiparba, rengeteg dolog történt vele, és bár örül annak, hogy sokat változott, már azt sem tudja, ki valójában. Úgy fogalmazott, hogy a tehetségkutató megnyerése után elhitette vele a világ, hogy innentől kezdve jól és biztonságban lesz, és hogy nincs mitől félnie, de nem így történt. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

👑ᴀᴛᴏᴛʜᴀɴᴅɪ👑 (@tothandi.andee) által megosztott bejegyzés

Volt pár kusza éve, és minél lejjebb került, annál inkább próbálta elérni, hogy az emberek értékeljék azt a munkát, amit a zenébe tett, de – ahogy ő mondja – senki nem ezzel foglalkozott. 

„Volt egy kattom, amikor elfogadtam, hogy ide nem leszek elég jó. Túl sok és túl kevés vagyok ide. Onnantól kezdve feladtam, hogy elérjek bármit is, hogy beilleszkedjek, hogy elérjek a zenémmel bárkit vagy bármit. Ez nekem nagyon rossz volt, mert ennek a szöges ellentétét akartam elérni.”

Kiemelt tartalom
Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe 2024.4.18 10:37

Mikor elhagyta volna az országot, beütött a koronavírus, ő pedig bár nem volt vele semmilyen célja, megírta Lejtő című albumát, ami nagy siker lett. Videójában azt mesélte, abban a pillanatban elkezdett hinni. Bár elkezdett koncertezni úgy érezte, a többség nem érti meg dalait. Egyre lejjebb került, ráadásul a hangját sem használhatta úgy, ahogy szerette volna, az általa énekelt feldolgozások pedig szerinte senkinek nem tetszettek. 

Andi tavaly év végén egy időre eltűnt a nyilvánosság elől. Besokallt. 

Az év végén átgondoltam a dolgokat, és úgy voltam vele, hogy azért még fiatal vagyok. Akkor így az volt bennem, hogy igazából én még soha nem voltam boldog. Soha. Mindig csak menekültem, mindig nagyon gőzerővel próbáltam boldog lenni. Mindig úgy voltam vele, hogy akkor leszek boldog, ha zenélek. Belefeccöltem ebbe rengeteg évet, igazából idáig mindent. És úgy voltam vele, ha ez nem tesz boldoggá, akkor mi a faszért csinálom? Ha másokat sem teszek ezzel boldoggá, akkor minek csinálom?

Tóth Andi végül hosszas gondolkodás után úgy döntött, felhagy a zenéléssel. Elmondása szerint nem kőbe vésett ígéretről van szó és nem mondja, hogy többé soha nem fog énekelni, de most ez a cél, amit megpróbál véghez vinni. Van még pár dal, amit a következő hónapokban kiad, ezt követően pedig egy zenei kiadóügynökség kreatív igazgatójaként tervez tovább dolgozni, valamint szeretne létrehozni egy saját ruhamárkát.