2023.3.9 16:08
Olvasási idő 2:26
Maier Péter

Szemmel irányítható játékok és Last Of Us PC-re – Ezt tartogatja március a gamerek számára

Szemmel irányítható játékok és Last Of Us PC-re – Ezt tartogatja március a gamerek számára
Forrás PlayStation
TECH-TUDOMÁNY THE LAST OF US VIDEÓJÁTÉK

Hat új és két (nem akármilyen) régiúj videójáték-dropot szedtünk össze március hónapból. Itt a tavasz, és ez a gaming piacon is meglátszik.

Wo Long: Fallen Dynasty

A videójátékok szerelmeseinek egyik legjobban várt játéka Nioh-sorozatot is megalkotó Team Ninja fejlesztőstúdiótól érkezik. Ahogy a Gamekapocs írja, a Wo Long: Fallen Dynasty Kínában játszódik a Han-dinasztia korában, a testreszabható főhősünk pedig a játék elején egy amulettnek köszönhetően tér vissza a halálból. Állítólag nem olyan nehéz, mint a Nioh, de sokak szerint nem is egyszerű: szörnyek és látványos főellenségek leselkednek rád mindenhol, amelyeknek a legyőzésével jó pár órát el fogsz tölteni. A játék egyébként március 3-tól már elérhető Playstation 5, Xbox Series X/S, Playstation 4, Xbox One konzolokra, illetve PC-re is. 

Before Your Eyes

A hónap egyik legizgalmasabb és legszentimentálisabb játékában a készítők a PS VR2 headset lehetőségeit aknázzák ki. A virtuális valóságot elénk táró eszköz segítségével a Before Your Eyes (A szemeid előtt) történéseit tulajdonképpen a szemünkkel tudjuk irányítani. A játék mindig tudja, hova nézel, mikor pislogsz – utóbbi esetében vigyáznod kell, mert fontos dolgokról maradhatsz le. Érzelmileg sem egyszerű a sztori, ugyanis az elhunyt Bryant irányítod a túlvilágra vezető úton, akinek élete emlékei között „masírozva“ kell eljutnia a célba. Március 10-én érkezik PS VR2-re.

The Dark Pictures: Switchback VR

PS VR2-használók előnyben vannak ebben a hónapban, ugyanis érkezik az első klasszikus horrorjáték is a headsethez. A Dark Pictures: Switchback VR egy rail shooter, amelyben sínen haladva kell különböző ijesztő lényeket gyilkolásznunk. A videójáték alkotói ráadásul nem mások, mint akik a nagysikerű Until Dawn: Rush of Bloodot készítették. Itt viszont a VR-headset lehetőségeit is kihasználhatjuk, a szemmel való irányítás pedig csak egy dolog, ami izgalmasabbá teszi a Switchback VR-t. A kísérteties szellemvasútra március 16-én szállhatnak fel a gamerek.

Tchia

Pihentető és kellemes nyílt világú játék érkezik, ráadásul a PS Plus Extra és Premium felhasználók számára ingyenesen. A Tchia főszereplője egy tinédzser, aki egy szigeten kalandozik. Csónakban lehet kimenni vele a tengerre, ahol különböző ellenségek várják. A játék világát egyébként Új-Kaledónia ihlette, egy csendes-óceáni sziget, ahol a fejlesztő Awaceb stúdió társalapítói élnek. A PC, PS4 és PS5-felhasználók egyébként március 17-én állhatnak majd felfedezőnek. 

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon

Hogy a Nintendo Switch-es arcok se érezzék annyira rosszul magukat, itt egy játék nekik is. A Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon ugyanis erre a konzolra érkezik majd március 17-én. A Bayonetta-sorozat alkotóinak új akció-kalandjátékában ezúttal felülnézetből látjuk a főhősünket. A korábbiaknál stilizáltabb game-ben ellenségekkel és logikai akadályokkal egyaránt találkozhatunk, miközben végigkísérjük Bayonetta „karrierjének“ kezdetét, és megismerjük történetét, hogyan vált belőle egy erős boszorkány.

Crime Boss: Rockay City

Hollywoodi színészek közreműködésével készült el az INGAME STUDIOS nevű cseh stúdió legújabb játéka. A Crime Boss: Rockay City-ben olyan arcok tűnnek fel, mint Michael Madsen, Michael Rooker vagy Kim Basinger. A játék során egy gengsztersztoriban veszel részt, ahol különböző küldetéseket teljesíthetsz, néhol egyedül, máskor társakkal. Váltogathatsz a karakterek, fegyverek és egyéb kütyük között, úgyhogy unalomra nem lehet számítani. A videójáték március 28-án jelenik meg PC-re, azt követően pedig hamarosan érkezik PS5-re, illetve Xbox Series X/S-re is.

Régi-új játékok hava

Az HBO-sorozat tovább emelte a Last Of Us körüli hype-ot mindez pedig azt eredményezte, hogy a legendás első rész végre megérkezik PC-re is. A PlayStation-exkluzív játék remake-je némi fejlesztéssel és modern grafikával március 28-ától lesz elérhető a számítósok számára is. Mi ez, ha nem játéktörténelem?

Nem a Last of Us 1. az egyetlen, amely újabb kiadást kap ebben a hónapban. A szintén óriási népszerűségnek örvendő Resident Evil negyedik részéhez is érkezik egy remake, amelyben intuitívabb irányítással és továbbfejlesztett játékmechanizmusokkal modernizálták a 2005-ös játékot. A történetből azonban nem vettek ki semmit, a 15-20 órás játékidő nem rövidült, úgyhogy ennyit számoljon rá az, aki (ismét) harcba szegődik Leonnal, hogy megmentse az amerikai elnök lányát a zombiktól. Március 24-től lesz elérhető PS 4-re és 5-re, Xbox Series S-re és X-re, illetve PC-re.