2023.3.7 17:26
Olvasási idő 0:42
Kovács M. Dávid

Ötven év után újra megrendezik a "magyar Woodstockot", de nem csak a régi fellépőkkel

ZENE FESZTIVÁL KONCERT MISKOLC

Fél évszázaddal a miskolci Rockfesztivál után az Ivan and the Parazol, a Bohemian Betyars, valamint Péterfy Bori és a Love Band ad majd koncertet a városban, ahol a rocktörténeti jelentőségű, 1973-as esemény több egykori résztvevője is színpadra áll.

„A Rock 50 legendája“ címmel rendeznek fesztivált az 1973-as miskolci Rockfesztivál ötvenedik évfordulójára – jelentette be kedden Veres Pál, a borsodi megyeszékhely polgármestere.

Az 1973-as miskolci Rockfesztivál közönsége a DVTK-stadionban. Forrás Fortepan / Urbán Tamás

A miskolci Rockfesztivált 1973. június 10-én tartották a DVTK-stadionban, és meghatározó eseménye lett a hazai könnyűzenei életnek. A rocktörténetírók által csak „magyar Woodstock“-ként emlegetett rendezvényt hazánk első fesztiváljaként tartják számon, amelyen a korszak magyar zenei élmezőnye lépett fel, köztük a Bergendy, a Generál, a Neoton, a Mini, a Syrius, a P. Mobil és a KITT-Egylet (Koncz–Illés–Tolcsvay-trió).

A Lovagi tornák terén az olyan népszerű zenekarok mellett, mint az Ivan and the Parazol, a Péterfy Bori és a Love Band vagy a helyi erőket képviselő Bohemian Betyars, az ötven évvel ezelőtti fesztivál több résztvevője is ott lesz, köztük a P. Mobil, Török Ádám, aki a Mini Art-űrrel, Tátrai Tibor, aki új formációjával, a Godfaterrel lép színpadra, de az LGT-tagokat is felvonultató Zenevonat produkciót is hallhatja a közönség.

Kiemelt tartalom
Cassyette fékezhetetlen hurrikánként csap le a Dürerben Cassyette fékezhetetlen hurrikánként csap le a Dürerben 2024.4.4 12:30

Ezen túl a bulit megelőző napon, június 9-én, országos rocktörténeti kiállítás nyílik a helyi városháza aulájában, és nemzetközi fesztiváltörténeti konferenciát is rendeznek a magyarországi és külföldi korai rockfesztiválok történetéről a városháza dísztermében.