2023.3.2 13:14
Olvasási idő 0:49
Kovács M. Dávid

Napi egyórás időlimitet vezet be 18 év alatti felhasználóinak a TikTok

TECH-TUDOMÁNY KÖZÖSSÉGI MÉDIA TIKTOK

Nem lesz olyan drasztikus, mint ahogy elsőre hangzik, de fontos lépés a tizenévesek tudatosabb tartalomfogyasztása felé.

A TikTok bejelentette, hogy alapértelmezetten napi egy órára korlátozza a 18 év alatti felhasználók képernyőidejét, írja a CNN a platform szerdai közlése nyomán.

A kínai vállalat blogján megjelent bejegyzés szerint az alkalmazás a következő hetekben automatikusan napi 60 perces időkorlátot állít be a 18 év alatti felhasználóknak, hogy segítsen helyesen beosztani a TikTokon töltött idejüket.

A TikTok ezentúl korlátozza a 18 év alatti felhasználók képernyőidejét. Forrás Constantinis / Getty Images

Cormac Keenan, a TikTok biztonsági vezetője a posztban arról ír: bár még nem született konszenzus a képernyő előtt töltött idő elfogadható mértékéről, a most bevezetett határértéket a bostoni gyermekkórház szakértőivel közösen állapították meg.

A bejelentés szerint: miután a 18 év alattiak elérik a 60 perces korlátot, csak egy kód beírása után tudják folytatni a platformon közzétett tartalmak fogyasztását, vagyis lényegében ők maguk dönthetnek majd arról, hogy szeretnének-e még több időt további céltalan görgetéssel tölteni.

Ezen túlmenően a TikTok minden egyes hét végén értesíti majd az érintetteket a heti képernyőidejükről, és amennyiben a tiktokozással töltött időtartam meghaladja a napi 100 percet, akkor felszólítja őket, hogy állítsanak be napi korlátot az alkalmazásban.

Kiemelt tartalom
A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? ma 18:45 -kor

Cormac Keenan arról ír: a TikToknál hisznek abban, hogy a digitális élmények örömet okozhatnak, ezáltal pozitív szerepük lehet, a változtatástól pedig azt remélik, hogy a felhasználóik jobban tudatában lesznek annak, hogyan használják az idejüket, és ez nagyban segítheti őket abban, hogy tudatosabb döntéseket hozzanak.