2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Kovács M. Dávid
2023.3.2 13:14
Olvasási idő  0:49

Napi egyórás időlimitet vezet be 18 év alatti felhasználóinak a TikTok

Nem lesz olyan drasztikus, mint ahogy elsőre hangzik, de fontos lépés a tizenévesek tudatosabb tartalomfogyasztása felé.

Kovács M. Dávid
2023.3.2 13:14 Olvasási idő  0:49
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A TikTok bejelentette, hogy alapértelmezetten napi egy órára korlátozza a 18 év alatti felhasználók képernyőidejét, írja a CNN a platform szerdai közlése nyomán.

 

A kínai vállalat blogján megjelent bejegyzés szerint az alkalmazás a következő hetekben automatikusan napi 60 perces időkorlátot állít be a 18 év alatti felhasználóknak, hogy segítsen helyesen beosztani a TikTokon töltött idejüket.

 

A TikTok ezentúl korlátozza a 18 év alatti felhasználók képernyőidejét. Forrás: Constantinis / Getty Images

 

Cormac Keenan, a TikTok biztonsági vezetője a posztban arról ír: bár még nem született konszenzus a képernyő előtt töltött idő elfogadható mértékéről, a most bevezetett határértéket a bostoni gyermekkórház szakértőivel közösen állapították meg.

 

A bejelentés szerint: miután a 18 év alattiak elérik a 60 perces korlátot, csak egy kód beírása után tudják folytatni a platformon közzétett tartalmak fogyasztását, vagyis lényegében ők maguk dönthetnek majd arról, hogy szeretnének-e még több időt további céltalan görgetéssel tölteni.

 

Ezen túlmenően a TikTok minden egyes hét végén értesíti majd az érintetteket a heti képernyőidejükről, és amennyiben a tiktokozással töltött időtartam meghaladja a napi 100 percet, akkor felszólítja őket, hogy állítsanak be napi korlátot az alkalmazásban.

Cormac Keenan arról ír: a TikToknál hisznek abban, hogy a digitális élmények örömet okozhatnak, ezáltal pozitív szerepük lehet, a változtatástól pedig azt remélik, hogy a felhasználóik jobban tudatában lesznek annak, hogyan használják az idejüket, és ez nagyban segítheti őket abban, hogy tudatosabb döntéseket hozzanak.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Constantinis / Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra