2023.3.2 10:49
Olvasási idő 0:41
Kovács M. Dávid

Egy egész napon keresztül Oscar-jelölt filmeket vetítenek az egyik budapesti artmoziban

FILMEK + SOROZATOK FILMEK MOZI OSCAR-DÍJ

Vannak lemaradásaid, és szeretnél képbe kerülni az idei Oscar-gála filmjeivel? Akkor a jövő heti díjátadó napján a Művész moziban a helyed, ahol kora délutántól késő estig Oscar-jelölt filmeket vetítenek majd.

Március 12-én, azaz jövő vasárnap, immár 95. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Ennek apropóján egész nap Oscar-jelölt filmeket vetítenek a budapesti Művész Art Moziban.

A gála napján a Teréz körúti mozi műsorára kerül például a Cate Blanchett főszereplésével készült Tár, az Arany Pálma-díjas A szomorúság háromszöge, Brendan Fraser nagy visszatérése, A bálna, Steven Spielberg rendezése, A Fabelman család, Charlotte Wells gyönyörű filmje, a Volt egyszer egy nyár, illetve premier előtt láthatjuk Írország Oscar-jelölését, A csendes lány című alkotást.

A 95. Oscar-gálát helyi idő szerint március 12-én rendezik meg Los Angelesben, a műsor házigazdája pedig Jimmy Kimmel lesz. Bill Kramer, az amerikai filmakadémia vezetője múlt héten arról beszélt: váratlan események kezelésére felállított válságstábbal készülnek az átadóra, hiszen tavaly őket is felkészületlenül érte, amikor Will Smith élő adásban pofozta fel Chris Rockot, a gála házigazdáját.

Kiemelt tartalom
5 örökségfolytatás, amit akkor is megéri megnézni, ha nem vagy az eredeti filmek rajongója 5 örökségfolytatás, amit akkor is megéri megnézni, ha nem vagy az eredeti filmek rajongója 2 nappal ezelőtt

A február elején az Oscar-jelöltek számára rendezett fogadáson Janet Yang, a filmakadémia elnöke elismerte, hogy a testület nem reagált megfelelően a Smith-ügyre. A budapesti Oscar-nap pontos menetrendjéről a Művész mozi oldalán tájékozódhatsz.