2023.2.28 14:35
Olvasási idő 0:37
Szöllősi Anna

Az Eufória sztárja, Sydney Sweeney ezúttal egy amerikai besúgó szerepébe bújik

FILMEK + SOROZATOK BERLINALE EUPHORIA SYDNEY SWEENEY

A Reality című filmet a Berlinalén mutatták be a múlt héten, ahol a kritikusok figyelemre méltónak nevezték Sydney Sweeney alakítását.

Az igaz történeten alapuló film egy Reality Winner nevű (igen, tényleg így hívják) nőről szól, aki kormányzati dokumentumokat szivárogtatott ki a médiának, mégpedig a 2016-os választási kampányba való orosz beavatkozás részleteit. A nő kapta meg a valaha volt leghosszabb börtönbüntetést azért, mert valaki kormányzati információkat adott ki a médiának jogtalanul: összesen öt évet és három hónapot. 

Marchant Davis és Josh Hamilton főszereplők mellett az Eufória sztárja, Sydney Sweeney játssza a címszerepet a Tina Satter által rendezett filmben, aminek a jogait az HBO Films szerezte meg. 

Sweeney a hitelesség érdekében a 2021-ben szabadult Reality Winnert is felkereste Zoomon. 

Amikor összekötöttek minket, arra gondoltam, hogy ez minden színész álma: beszélni azzal, akiről a film szól, elmerülni az elméjében, és megérteni, hogy min ment keresztül.

– mondta Sydney, aki számtalan pozitív kritikát zsebelt be a filmdrámában nyújtott alakításáért. 

A forgatókönyv az FBI kihallgatásának beszélgetésein alapul, és sokat merít a szintén Tina Satter által rendezett, Is This a Room című kamaradarabból.