2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Kovács M. Dávid
2023.2.21 16:22
Olvasási idő  1:17

Több mint tizenöt év után újra Magyarországon koncertezik a Guns n' Roses

A Guns n' Roses eddig kétszer lépett fel Magyarországon, ezen a nyáron azonban újra Budapesten zenélnek.

Kovács M. Dávid
2023.2.21 16:22 Olvasási idő  1:17
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Új turnéja keretében tizenhét év után újra Budapestre jön a Guns n' Roses. A zenekar július 19-én zenél majd a Puskás Arénában – derült ki a szervező Live Nation keddi bejelentéséből.

 

Az idei koncertkörút június 5-én indul Tel-Avivban, utána tizenöt európai állomás következik – ezek egyike a budapesti dátum–, majd augusztustól október közepéig Észak-Amerikában folytatódik a turné.

 

Slash és Axl Rose egy 1991-es Guns n' Roses-koncerten Forrás: Kevin Mazur / Getty Images

 

A 2023-as Guns n' Roses-turné Európában hazánk mellett Spanyolországot, Belgiumot, Dániát, Norvégiát, az Egyesült Királyságot, Németországot, Svájcot, Olaszországot, Hollandiát, Franciaországot és Romániát érinti, majd három nappal később a görög fővárosban fejeződik be. Az észak-amerikai állomások között olyan történelmi helyek szerepelnek, mint a bostoni Fenway Park vagy a chicagói Wrigley Field.

Az 1985-ben alakult Guns n' Roses klasszikus felállása a kilencvenes évek közepéig dolgozott együtt, ezután a frontember Axl Rose vitte tovább a csapatot, amelybe 2016-ban tért vissza a gitáros Slash és a basszusgitáros Duff McKagan.

 

A rendkívül energikus élő fellépéseiről híres Guns n' Roses 1987 és 1993 között megjelent valamennyi lemeze (Appetite for Destruction, GN'R Lies, Use Your Illusion I-II, The Spaghetti Incident?) hatalmas sikert aratott. Az Appetite... minden idők legsikeresebb amerikai debütalbuma lett, és volt olyan, hogy a Use Your Illusion két része állt az amerikai albumlista első két helyén.

 

 

Ahogy nemrég a REFRESHER Magyarország is beszámolt róla, a November Rain klipje túllépte a kétmilliárdos nézettséget, a Spotify-on havonta átlagosan 24 millióan hallgatják a zenekart. Visszatérő turnéjuk, a 2016-tól 2019-ig tartó a Not in this Lifetime... Tour minden idők negyedik legsikeresebb koncertsorozata volt több mint ötmillió eladott jeggyel.

 

A Guns n' Rosesban Axl Rose, Slash és Duff McKagan mellett Dizzy Reed és Melissa Reese billentyűs hangszereken játszik, Richard Fortus gitározik, Frank Ferrer pedig dobol.


A zenekar eddig két alkalommal lépett fel Magyarországon. Először pályájuk csúcsán, 1992 májusában (a Soundgarden és a Faith No More társaságában) a Népstadionban játszottak, tizennégy évvel később, 2006-ban pedig a Papp László Budapest Sportarénában adtak koncertet (még Slash és McKagan visszatérése előtt), és máig sokan emlékeznek arra, hogy két és fél órás késéssel léptek színpadra.

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: sajtóközlemény / MTI Thumbnail:  Kevin Mazur / Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra