2023.2.17 10:51
Olvasási idő 0:39
Masszi-Rigó Csilla

Bruce Willis-t újabb betegséggel diagnosztizálták

ARCOK AFÁZIA BRUCE WILLIS DEMENCIA EGÉSZSÉG

A 67 éves színészről tavaly derült ki, hogy afáziával küzd, a legújabb diagnózisról családja értesítette rajongóit.

Frontotemporális demenciával diagnosztizálták Bruce Willis-t. A német-amerikai színészről tavaly derült ki, hogy afáziával szenved, amely elsődlegesen a beszédkészségre hat ki. Willis tavaly végleg felhagyott a színészkedéssel, családja pedig a minap közölte Instagramon, hogy a színész állapotának romlása demenciája miatt alakult ki. A család közleménye szerint megkönnyebbülés, hogy végre sikerült egyértelmű diagnózist kapniuk.

Mióta 2022 tavaszán bejelentettük, hogy Bruce-t afáziával diagnosztizálták, tovább romlott az állapota, mára pedig egy pontosabb diagnózisunk lett: Bruce frontotemporális demenciával küzd. Sajnálatos módon a kommunikáióval kapcsolatos probléma csak egy tünete a betegségnek, amellyel Bruce-nak szembe kell néznie. Bár fájdalmas a tudat, mégis megkönnyebbülés, hogy végre pontos diagnózisunk van. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Rumer Glenn Willis (@rumerwillis) által megosztott bejegyzés

A frontotemporális demencia tünetei közé olyan agyi rendellenességeket sorolnak, amelyek az agy és a homlok- valamint halántéklebenyt érintik. Ezek a területek felelősek a viselkedését, a személyiségért és a beszélt nyelv használatáért valamint megértéséért is. A betegség során romlanak az intellektuális képességek, megváltozik a személyiség, hangulat- és viselkedészavarok alakulhatnak ki a beszédkészség romlásával egyetemben.