2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Arcok
Masszi-Rigó Csilla
2023.2.17 10:51
Olvasási idő  0:39

Bruce Willis-t újabb betegséggel diagnosztizálták

A 67 éves színészről tavaly derült ki, hogy afáziával küzd, a legújabb diagnózisról családja értesítette rajongóit.

Masszi-Rigó Csilla
2023.2.17 10:51 Olvasási idő  0:39
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Frontotemporális demenciával diagnosztizálták Bruce Willis-t. A német-amerikai színészről tavaly derült ki, hogy afáziával szenved, amely elsődlegesen a beszédkészségre hat ki. Willis tavaly végleg felhagyott a színészkedéssel, családja pedig a minap közölte Instagramon, hogy a színész állapotának romlása demenciája miatt alakult ki. A család közleménye szerint megkönnyebbülés, hogy végre sikerült egyértelmű diagnózist kapniuk.

 

Mióta 2022 tavaszán bejelentettük, hogy Bruce-t afáziával diagnosztizálták, tovább romlott az állapota, mára pedig egy pontosabb diagnózisunk lett: Bruce frontotemporális demenciával küzd. Sajnálatos módon a kommunikáióval kapcsolatos probléma csak egy tünete a betegségnek, amellyel Bruce-nak szembe kell néznie. Bár fájdalmas a tudat, mégis megkönnyebbülés, hogy végre pontos diagnózisunk van. 

 

 

 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Rumer Glenn Willis (@rumerwillis) által megosztott bejegyzés

 

A frontotemporális demencia tünetei közé olyan agyi rendellenességeket sorolnak, amelyek az agy és a homlok- valamint halántéklebenyt érintik. Ezek a területek felelősek a viselkedését, a személyiségért és a beszélt nyelv használatáért valamint megértéséért is. A betegség során romlanak az intellektuális képességek, megváltozik a személyiség, hangulat- és viselkedészavarok alakulhatnak ki a beszédkészség romlásával egyetemben. 

 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: 444.hu Thumbnail:  Karwai Tang/WireImage
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában arcok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra