2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Szöllősi Anna
2023.2.16 17:35
Olvasási idő  0:54

3 kultikus magyar film is ingyenesen érhető el a hétvégén

Három, Cserhalmi György főszereplésével készült filmet tesz ingyenesen elérhetővé péntektől vasárnapig a Filmio, a színész 75. születésnapja alkalmából.

Szöllősi Anna
2023.2.16 17:35 Olvasási idő  0:54
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Cserhalmi legemlékezetesebb alakításai közül ingyenesen megtekinthető lesz a Dögkeselyű című krimi-thriller a 80-as évek Budapestjéről, az Amerikai anzix című ikonikus Bódy Gábor-film, valamint a látványos Szerelmem, Elektra a Nemzeti Filmintézet streaming platformján - közölte az NFI.


Mint írták, Cserhalmi György, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész és érdemes művész a huszadik századi színház- és filmkultúra egyik legmeghatározóbb alakja, akinek neve felejthetetlen alakításokkal forrt össze.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Magyar Művészeti Akadémia (@magyar_muveszeti_akademia) által megosztott bejegyzés


 András Ferenc Dögkeselyű című kultikus bűnügyi filmjében Cserhalmi egy kiábrándult taxisofőrt alakít, akit kirabolnak munka közben és miután a rendőrség nem hajlandó érdemi lépéseket tenni az ügyben, maga ered a csalók nyomába. Az 1982-es film szocialista Magyarországon játszódó története a krimi, a thriller, az akciófilm és a film noir elemeivel keveredik. Cserhalmi György ikonikus alakításában tökéletesen megragadja az értelmiségi pályát taxizásért ott hagyó antihős dilemmáit - olvasható a tájékoztatóban.


Az Amerikai anzix Bódy Gábor különleges filmnyelvi kísérlete emigráns negyvennyolcas magyar katonatisztekről szól, akik az amerikai polgárháborúban harcolnak az északiak oldalán. A filmben Cserhalmi György a vakmerő Vereczkyt alakítja, aki két társával egymástól eltérő módon éli meg a szokatlan helyzetet.


A Szerelmem, Elektra Jancsó Miklós formailag legbravúrosabb és leglátványosabb alkotása, amelyben az ismert ógörög tragédia a magyar pusztán kel életre, bemutatva a szabadság és a zsarnokság örök harcát a modern ember szemszögéből - áll a közleményben.

 

A filmeket itt lehet elérni a regisztrációt követően.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: MTI Thumbnail:  IMDB
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra