2023.2.17 14:38
Olvasási idő 2:21
Masszi-Rigó Csilla

Viszlát matt alapozók, Hello Cloud skin! – Az élettel teli, egészséges bőr 2023 sminktrendje

ÉLETMÓD CLOUD SKIN SELENA GOMEZ SMINKTREND SZÉPSÉG

A matt alapozók és púderek kora már régen lejárt, most mindenki három méterrel a felhők felett lebeg, legalábbis ha a legújabb sminktrendről van szó.

Könnyen elkészíthető, frissességet árasztó, felhőkönnyű, ráadásul még Selena Gomez is erre esküszik – a legújabb, minden arcot meghódító sminktrend valószínűleg nem csak a következő hónapokat, de jó eséllyel az előttünk álló éveket is meg fogja határozni, nem véletlenül. A cloud skin végre leszámol a több rétegben repedezve álló, matt hatású, agyon highlighterezett arcfestési rutinokkal, helyette pedig egyszerre ápol, szépít és gondoskodik a ragyogó bőrről, mutatjuk is, hogyan! 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Sayla (@sayla__moon) által megosztott bejegyzés

Glow up! 

Három évvel ezelőtt még semmi sem csillogott, a fényes bőr nagyjából egyet jelentett a zsíros bőrrel. Matt alapozó, matt púder, sőt még a rúzs is matt volt, aztán hirtelen egyik szezonról a másikra fordulva új, pontosabban nem-is-olyan-új trend tért vissza: újra elkezdett ragyogni a bőr. 

A „Skinimalism” beköszöntével újra az élettel teli, fényes de nem tükörsima, pirospozsgás bőr lett a jó bőr, amin látszik, hogy hidratált, friss és élettel teli.

Kiemelt tartalom
 Yee-haw! A cowgirl-esztétika belovagolt a popkultúrába, mi meg lasszóval vadásszuk a cowboy-csizmákat Yee-haw! A cowgirl-esztétika belovagolt a popkultúrába, mi meg lasszóval vadásszuk a cowboy-csizmákat 2024.5.4 10:38

A cloud skin (bocsánat, sehogy sem jön a szánkra a felhőbőr) , könnyed és ragyogó, mégis lágyan matt, az alapozó jelenléte szinte fel sem tűnik az avatatlan szemnek – nagyjából így foglalta össze a Popsugarnak a sminktrend lényegét Chantel Miller, a MAC Cosmetics művészeti és digitális tartalommal foglalkozó vezetője. Szerinte a cloud skin technika lényege már-már bababőrt varázsolni az arcból.

@selenagomez

I tried but don’t think the full face is for me unless I need to try to fit in and go to those fancy pants events I guess 🤷🏻‍♀️

♬ Chill Lofi HipHop 3-minute - 35ba76b046c242d08eb979242b6aa72b.png

Hogyan?

A felhőkönnyű, ragyogó bőrhöz elengedhetetlen egy jól bevált arcápolási rutin napi követése. Az alapvető lépésekről korábban már ebben a cikkben írtunk, a smink felhelyezése előtt mindenképpen ajánlott hidratálót, fényvédő krémet, ezt követően pedig egy könnyed textúrájú primert felvinni az bőrre. 

Bőrtípustól függően az előkészülés itt akár véget is érhet. Természetesen mindenkinek egyéni igényeihez kell igazodni aszerint, milyen típusú bőre van, Miller szerint azonban általános igazság, hogy akkor szolgál jó alapként a bőröd, ha nem nehezíti el a sok rétegnyi krém, textúrája pedig inkább éppen olyan, mint amikor kilépsz a zuhany alól: puha, tiszta, üde és friss! Minden különböző krém vagy szérum használatánál várd meg, amíg az anyagot teljesen beszívja a bőröd, ezt követően jöhet a következő lépés. 

@christxiee

Apparently we are done with glowy skin & now onto CLOUD SKIN☁️ honestly love how it looks but i miss the natural skin trend😭

♬ original sound - Christie X

„Az alapkezelést követően nézzük meg, melyek azok a a területek, ahol a nap folyamán ragyogás alakulhat ki” – mondja Miller. Ahelyett, hogy mattító alapozót használnánk az egész arcra, inkább célzottan azokra a területekre használjunk, amely hajlamos a csillogásra: homlok, áll, orr, szemhéjak, illetve közvetlenül a szem alatti terület. 

Jöhet az alapozás. A levegősebb, könnyed smink eléréséhez a sminkszakértő inkább bolyhosabb ecsetet ajánl szivacs vagy szintetikus alapozóecset helyett. Érdemes nagy, körkörös mozdulatokkal eldolgozni az alapozót. Ha sikerült elegyengetni a krémes anyagot, jöhet a púder, ez lesz a cloud skin igazi kulcsa!

Válassz közepes fényű púdert. Ez lehet aranyos vagy pirosas-rózsaszínes árnyalatú is, a lényeg, hogy elég porózus legyen ahhoz, hogy a fényesebb, lealapozózott területekre egy-egy apró mozdulattal felvidd. Persze ha nincs por állagú púdered, használhatod a kenhető fajtákat is, ilyenkor azonban minél kisebb felületre vigyél fel minél kisebb mennyiséget, amit könnyen eldolgozhatsz úgy, hogy a végeredmény ne legyen túlságosan élénk. 

Kiemelt tartalom
Elszállt az ihlet? Ezek a kínai social media trendek garantáltan felélesztik a kreatív energiáidat Elszállt az ihlet? Ezek a kínai social media trendek garantáltan felélesztik a kreatív energiáidat 2024.4.25 18:22

A cloud skin nem olyan smink, amit öt perc alatt fel tudsz dobni; egy kis türelmet igényel, hagynod kell, hogy minden termék teljesen beszívódjon a bőrbe, mielőtt a következő lépésre térnél. Találd meg az örömöt a készülődés lassú folyamatában, és alakítsd azt öngondoskodássá. Dobj be egy podcastot, hallgass zenét, és koncentrálj arra, amit csinálsz.