2023.3.21., kedd

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
Kovács M. Dávid
2023.2.14 10:25
Olvasási idő  0:43

Lövöldözés volt a Michigani Egyetemen, több halott és életveszélyes sérült is van

Az elkövetőt holtan találták meg az egyetem kampuszán kívül, feltételezhetően agyonlőtte magát.

Kovács M. Dávid
2023.2.14 10:25 Olvasási idő  0:43
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Legalább hárman életüket vesztették, öten pedig megsérültek, amikor egy fegyveres hétfőn este lövöldözni kezdett a Michigani Egyetemen.

 

A fegyveres este fél kilenc tájban az egyetem Berkey Hall épületénél nyitott tüzet, majd egy szomszédos épületnél is lövöldözött. A helyszínre érkező rendőrök mindkét helyen találtak áldozatokat. A hatóságok közleménye szerint legalább öt sebesültet szállítottak kórházba, közöttük életveszélyesen megsérült áldozatok is voltak.

 

Diákok ölelkeznek, miután egy fegyveres hétfőn este tüzet nyitott a Michigani Egyetemen. Forrás: Bill Pugliano / Getty Images


A szökésben lévő elkövetőt több száz rendőr kereste az egyetem East Lansing-i kampuszán. A diákokat felszólították, hogy ne hagyják el lakóhelyüket, a hajtóvadászat alatt maradjanak biztonságos helyen, a szülőket pedig arra kérték, hogy ne menjenek a helyszínre.

 

A gyanúsítottat, egy alacsony, maszkot viselő férfit gyalogosan látták menekülni. A rendőrség közleménye szerint néhány órás kutatás után megtalálták a férfi holttestét, feltehetően öngyilkosságot követett el. Hogy mi volt az indítéka, egyelőre nem ismert.


A Michigani Egyetemen egyébként mintegy 50 ezer diák tanul. Az egyetem rendőrsége hétfőn este bejelentette, hogy a következő 48 órában minden tanórát és egyetemi tevékenységet felfüggesztenek.


2021 novemberében a Michigan állambeli Oakland megye egy középiskolájában egy 15 éves diák lőtt le négy tanulót, és sebesített meg hat diákot és egy tanárt.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: MTI Thumbnail:  Bill Pugliano / Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra