2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
Maier Péter
2023.2.13 15:20
Olvasási idő  0:35

„Mi egy vérből valók vagyunk“ – csilingeli majd egy újabb zenélő út, avagy a készülő nógrádi zarándokhely

Magyarország harmadik zenélő útja a himnusszá érett Ismerős Arcok-dalt fogja zengeni.

Maier Péter
2023.2.13 15:20 Olvasási idő  0:35
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A Kaposvárra vezető, A 67-es utat daloló 67-es út, illetve a Szerencs és Gesztely közötti, Érik a szőlőt csilingelő 37-es után elkészülhet Magyarország harmadik zenélő útja. Ahogy Becsó Zsolt országgyűlési képviselő a NOOL.hu-nak elmondta, a beruházás Kelet-Nógrádban valósulhat meg, valahol Jobbágyi és Salgótarján között – egyelőre nem tudni pontosan, hogy hol.

 

A 67-es "zenélő" út Forrás: MTI/Varga György

 

Nem akármilyen dalt zeng majd a nógrádi zenélő út, a politikus szerint ugyanis közös döntés született arról, hogy az Ismerős Arcok Nélküled című szerzeményét hallhatják majd az átutazó autósok. Ez az a dal, amely lényegében himnuszi magasságokba emelkedett az utóbbi években, és közéleti konfliktusok középpontjában is állt, például akkor, amikor egy újságírót 2019-ben azért támadtak, mert nem állt fel a dal elhangzása közben az új Puskás Ferenc Stadion avatóján. 

 

Becsó Zsolt abban bízik, hogy a „a zenélő útszakasz egyfajta mágnesként is működik majd, amely hozzájárul a nemzettudat erősítéséhez“. Az nem derült ki, hogy mikor adhatják át a kelet-nógrádi létesítményt.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: nool.hu Thumbnail:  MTI/Varga György
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra