2023.2.13 11:48
Olvasási idő 0:35
Maier Péter

Meghalt Trugoy the Dove, a De La Soul legendás rappere

ZENE ZENE

A hiphop egyik legikonikusabb triójának tagja volt. Az utóbbi években szívproblémákkal küzdött.

54 éves korában elhunyt Trugoy the Dove rapper, aki a hiphop történetének egyik legikonikusabb bandájának, a De La Soulnak a tagja volt.

A hírt először az AllHipHop jelentette be, a halála okáról nem írtak pontosat, de feltehetően köze lehet ahhoz, hogy Trugoy már évek óta küzdött szívproblémákkal.

Trugoy the Dove 1994-ben a Palladiumban, New Yorkban Forrás David Corio/Redferns

A David Jude Jolicoeur néven született Trugoy the Dove két társával, Posdnuos-szal és Maseóval alapította meg a De La Soul bandát 1988-ban. Összesen kilenc lemezt adtak ki, ezekből több is kultikusnak számít a hiphop zene történetében. Az utóbbi időben arról szóltak a hírek, hogy összetűzésbe kerültek kiadójukkal, ami miatt nem lehetett hallgatni a zenéiket a különböző streamingplatformokon. Épp az elmúlt hónapokban kezdték felrakosgatni őket, ami köré olyan kampányt építettek, mintha új dalok megjelenéséről lenne szó.

A De La Soul nemrégiben kapott életműdíjat a Grammy-gálán. Trugoy the Dove-ot a legtöbben talán a trió közreműködésével készült Gorillaz-dal, a Feel Good Inc.-ben lévő verzéje miatt ismerhetik.