2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Kovács M. Dávid
2023.2.9 12:44
Olvasási idő  1:59

Újabb csokor külföldi név esett be az idei Balaton Soundra

2023-ban új időszámítás kezdődik a Balaton Sound életében, ígérik a szervezők. Az eddig bejelentett nevek mellett Tiësto, Blasterjaxx és Regard is részt vesz a fesztiválon.

Kovács M. Dávid
2023.2.9 12:44 Olvasási idő  1:59
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Újabb adag nemzetközi nevet jelentettek be a Balaton Sound szervezői csütörtökön a fesztivál különböző csatornáin.

 

Életkép a Balaton Soundról Forrás: Balaton Sound Official / Facebook

 

A tavaly decemberben leleplezett nevek – mint Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, Hardwell vagy KSHMR – mellé „most újabb fellépők érkeznek, mint a világ egyik éllovasa, Tiësto, aki évtizedek óta biztos helyet foglal el a világ top dj-inek élvonalában és vele immár teljes a nagyszínpad headlinereinek listája” – közölte Filutás Anna, a Balaton Sound projektvezetője.

 

A most bejelentett nevek között van továbbá Blasterjaxx és Regard, a nagyszínpad hivatalos afterparty-sávjába pedig Joel Corry mellé csatlakozott Alle Farben és Riton is. „A Sound nemzetközi hírnevét jól mutatja, hogy idén a DJ MAG Top 100 listájáról közel 20 világsztár mondott igent a felkérésünkre“ – büszkélkedett a fesztivál projektvezetője.

 

 

A fesztiválon belül, a B my Lake nevével fémjelzett színpadokra már majdnem teljes a lista: köztük van a világ legjobb női DJ-jének választott Charlotte de Witte, akinek férje, Enrico Sangiuliano is itt lép majd fel. Jön az immár klasszikus szupersztár Carl Cox, "a szakma legnagyobb példaképe”, vagy az olasz sztár DJ, Joseph Capriati, de itt lesz a kijevi DJ páros, az Artbat, vagy a DJ Mag Top 100 listán szintén jegyzett Adam Beyer is. Élő show-val érkezik többek között Gioli & Assia, Tinlicker és Satori is.

A REFRESHER Magyarországnak eljuttatott csütörtöki közleményből kiderül: új színpaddal is színesedik a Sound idei kínálata, a Dreher Színpadon ikonikus party brandek váltják majd egymást naponta. Armin Van Buuren fellépése után például a Rave Culture mutatkozik be itt, itt lép fel a W&W, illetve ide várják majd a szintén a világ élvonalában számon tartott Will Sparksot is.

 

A tavalyi visszatéréssel lezártuk a rossz emlékű covid-korszakot és örültünk, hogy végre újra együtt lehetünk. 2023-ban azonban egy új időszámítás kezdődik a Balaton Sound életében. Ez látszik a mostanáig napvilágot látott zenei kínálatban, de tapasztalható lesz majd helyszínekben, valamint a napközbeni programok felhozatalában is

 

– összegez a fesztivál projektvezetője.

 

A következő Balaton Soundot ezúttal is Zamárdiban rendezik majd meg, ezúttal 2023. június 28. és július 1. között. Mint ismert, a fesztivál 2020-as és 2021-es kiadása a koronavírus-járvány miatt elmaradt, tavaly nyáron azonban már megrendezték, ám – a Volthoz hasonlóan – veszteséggel zárt.

 

A soproni Volt „nagy-”, míg a zamárdi Balaton Sound „kismértékben maradt el a várakozásoktól” – mondta el Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője augusztusban a Népszavának adott interjújában, miután véget ért a 450 ezer fizető látogatót vonzó Sziget fesztivál. Kádár arról is beszélt: a két fesztivál veszteségét a Sziget nyeresége kompenzálhatja.

 

Ez pedig a bejelentett nevek teljes listája:

A nagyszínpadosok névsorban: Armin Van Buuren, Blasterjaxx, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, Goodboys, Hardwell, Justus, KSHMR, Kungs, Ofenbach, Regard, Tiësto, Vini Vici, Yves V.

A nagyszínpad afterpartysai: Alle Farben, Joel Corry, Riton

A BmyLake helyszínek underground szupersztárjai: Adam Beyer, Agents of Time, Amémé, Anfisa Letyago, Anna, Argy, Artbat, Carl Cox, Charlie Sparks b2b Parfait, Charlotte de Witte, Cera Khin, Clara Cuvé, Coeus, Dubfire, Enrico Sangiuliano, Fred Lenix, Gioli & Assia Live, Indira Paganotto, Joris Voorn, Joseph Capriati, Layla Benitez, Pan-Pot, Parfait, Philipp Straub, Sam Paganini, Satori Live, Sebastian Leger, Tinlicker Live.
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Balaton Sound Official / Facebook
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra