2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
Kovács M. Dávid
2023.2.9 10:03
Olvasási idő  0:47

Azonnal kirúgták az iskolaőrt, aki egy hetedikes lányt próbált behálózni az egyik budapesti iskolában

„Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz. Mint én” – győzködte az általános iskolás tanulót az intézményben iskolaőrként dolgozó férfi. A munkaviszonyát megszüntették, további következménye azonban nincs a történteknek.

Kovács M. Dávid
2023.2.9 10:03 Olvasási idő  0:47
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Iskolaőr zaklatott egy hetedikes lányt egy újpesti iskolában, tudta meg a Telex.

 

A portál értesülése szerint a férfi alig három hete dolgozott az iskolában, amikor a bejelentés érkezett a férfi és a lány üzenetváltásairól, többek között az alábbiról:

 

– Azért félsz, mert szűz vagy?

– Igen.

– Ne félj, én nagyon óvatos és ügyes vagyok, nem fog fájni. Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz. És tapasztalt. Mint én.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a portál érdeklődésére közölte: az iskola az ügyben bejelentést tett, a rendőrség pedig hamarosan megállapította a zaklatás gyanúját, a férfi munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették.

 

„A gyanúban szereplő bűncselekmény elkövetője a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 31. § alapján csak magánindítványra büntethető, melynek előterjesztésére a sértett, illetve törvényes képviselője jogosult. Mivel a jogosult nem terjesztett elő magánindítványt, büntetőeljárás nem indult“ – írta válaszában a BRFK.

 

Hogy ez mit jelent? Azt, hogy azon túl, hogy a férfi munkaviszonya megszűnt, további következménye nincs az ügynek, mivel annak előfeltétele, hogy a sértett – ebben az esetben a gondviselő – magánvádat terjesszen elő.

Ha ezt nem teszi – például mert nem akarja további traumának kitenni a gyerekét – akkor ez a bűncselekmény – legalábbis az a szintje, ameddig az iskolaőrként dolgozó férfi eljutott – nem büntethető.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra