2023.2.3 12:18
Olvasási idő 0:48
Masszi-Rigó Csilla

Félmillió ingyen repjegyet oszt szét a turistáknak Hongkong

UTAZÁS UTAZÁS

Az ingyenesen felajánlott jegyekkel szeretnék újra beindítani a turizmust a Kínai Népköztársaság különleges közigazgatási területén.

Pontosan 500 ezer ingyen repülőjegyet oszt szét márciusban Hongkong. A városállam célja, hogy a koronavírussal összefüggő utazási korlátozások eltörlésével végre újra beinduljon a turizmus. 

Irány Hongkong! Forrás GETTY IMAGES

A Hongkongi Terv névre keresztelt projekt keretében összesen három etapban osztják szét majd a jegyeket összesen 250 millió euró értékben. 

A korábban a BBC-nek nyilatkozó Hongkongi Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója, Dane Chang elmondta, a repjegyek vásárlásával az eredeti cél a légitársaságok támogatása volt, amelyeknek óriási kiesést jelentett a csaknem két évig elhúzódó világjárvány. A „Hello Hongkong” kampány keretében három helyi légitársaság, a Cathay Pacific, a HK Express és a Hong Kong Airlines osztja majd szét a jegyeket március 1-ével kezdődően.  

Micsoda látkép! Forrás GETTY IMAGES

A jegyeket fokozatosan terjesztik a légitársaságok tengerentúli platformjain. Márciusban a délkelet-ázsiai térség lakói jelentkezhetnek a nyereményért, áprilisban Kína kerül sorra, májusban pedig Ázsia és a világ többi része. A jegyeket nem egyenlő arányban osztják fel, júliusban azonban azok a hongkongi lakosok is jelentkezhetnek a játékra, akik elhagynák a várost egy kis időre. 

A nyertesek a városállamba látogatva különleges utalványokat kapnak majd és egészen egyéni programlehetőségekkel élhetnek majd az utazás ideje alatt. Az egykori brit gyarmatot korábban évi 56 millió turista látogatta meg, az utóbbi pandémiás időszakban azonban drasztikusan csökkent az idelátogatók száma, a tavalyi évben mindössze 100.000-en utaztak el Hongkongba.