2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Sport
Kaposi Máté
2022.11.1 16:18
Olvasási idő  0:44

Vak g*cik gyülekezetének nevezte játékosait - négy hónapra tiltották el az újpest edzőjét

Október 11-én robbant a hír, hogy a korábbi lila-fehér legenda, Véber György, trágár stílusban szidta játékosait az Újpest U19-es mérkőzésén. Míg klubjától csak figyelmeztetést kapott, a szövetség erősebb büntetést alkalmazott.

Kaposi Máté
2022.11.1 16:18 Olvasási idő  0:44
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Vak g*cik gyülekezetének nevezte játékosait - négy hónapra tiltották el az újpest edzőjét
Forrás: facebook.com;https://www.facebook.com/ujpestfootballclub

"A f*szomba kerültök ti ide, b*zdmeg, Újpestre, ilyen tudással? Vak g*cik gyülekezete." Ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illette Véber György az Újpest 19 évnél fiatalabb labdarúgóit október 1-jén, az MTK elleni rangadón. Az obszcén monológ, illetve az ezt bemutató videó csak 10 nappal később robbant be a hazai sajtóban, nagy valószínűséggel a klub saját videóelemzéséhez készült felvétel szivároghatott ki. 

A klub reakciója

Az újpesti vezetés - mely a történtekről nyilvánvalóan tudott - csak a botrány kirobbanása után reagált. Véber játékosként, illetve edzőként elért érdemeire hivatkozva csak írásbeli figyelmeztetésben részesítették az edzőt, de azt ők is elismerték, hogy a tréner viselkedése kritikán aluli volt. 

Lecsapott az MLSZ

Az MLSZ szinte rögtön jelezte, hogy vizsgálni fogják az ügyet, melynek október 27-én lett végül eredménye. Vébert négy hónapra, 2023. február 28-ig tiltotta el a szövetség. A Fegyelmi Bizottság kiemelte, hogy bár a szakvezető bocsánatkérését figyelembe vették, ismertsége miatt tetteire sokkal nagyobb médiafigyelem irányul. 

 

Véber György jelen ügy alapjául szolgáló obszcén, trágár megnyilvánulásai azonban a labdarúgás megítélésére rendkívül káros és negatív hatást gyakorolnak.

 

A bizottság nem egyedül Vébert súlytotta, pénzbüntetést kapott a Ferencváros, az Újpest, a Debrecen és a Honvéd is szurkolói kihágások miatt.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  facebook.com
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában sport
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra