2023.3.25., szombat

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
Maier Péter
2023.1.30 15:32
Olvasási idő  0:40

Az Akvában lép fel az egyik legizgalmasabb ukrán előadó

Alina Pash április 9-én tesz kísérletet az Akvárium Klub szétszedésére.

Maier Péter
2023.1.30 15:32 Olvasási idő  0:40
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Ismét Budapestre érkezik Alina Pash, Ukrajna egyik legizgalmasabb előadója. A rapper-énekesnő zenéjében a hagyományos ukrán népzene, a hip-hop és az elelektronika vegyül.

 

A koncert április 9-én lesz az Akváriumban, ahol nem először lép fel a „kárpáti boszorkány“, korábban a Reflektor Fesztiválon is koncertezett. Szintén tavaly nyáron adott emlékezetes performanszt a Sziget Fesztiválon is, ahol sokat beszélt a háború rémségeiről, illetve bemutatott olyan ukrán fiatalokat, akik korábban a fesztivál látogatói voltak, most pedig a fronton harcolnak. 

 

Alina Pash Forrás: Alina Pash

 

„Az ukrán M.I.A.“ – jellemezte egyik kollégám a szerkesztőségben, és ennél jobban nem is lehet leírni Alina Pash erényeit. Modern, kísérleti hip-hop, viszont tökéletesen eredeti is a nemzetközi piacon olyan értelemben, hogy hamisíthatatlanul ukrán – ennek pedig vitathatlanul nagy jelentősége van ma a művészi minőségtől függetlenül is. 

Több díja és elismerése is van, 2022-ben nemzeti Euróvíziós Dalversenyt nyert, de a Music Moves Europe díjat is hazavihette – ezt korábban olyan előadók nyertek meg, mint Adele, Stromae vagy Dua Lipa.

 

Alina Pash aktívan támogatja hazáját, jótékonysági munkát is végez, illetve jótékonysági koncerteken is részt vesz, hogy pénzt gyűjtsön Ukrajna megsegítésére.

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: sajtóközlemény Thumbnail:  Alina Pash
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra