2023.1.30 15:32
Olvasási idő 0:40
Maier Péter

Az Akvában lép fel az egyik legizgalmasabb ukrán előadó

ZENE KONCERT ZENE

Alina Pash április 9-én tesz kísérletet az Akvárium Klub szétszedésére.

Ismét Budapestre érkezik Alina Pash, Ukrajna egyik legizgalmasabb előadója. A rapper-énekesnő zenéjében a hagyományos ukrán népzene, a hip-hop és az elelektronika vegyül.

A koncert április 9-én lesz az Akváriumban, ahol nem először lép fel a „kárpáti boszorkány“, korábban a Reflektor Fesztiválon is koncertezett. Szintén tavaly nyáron adott emlékezetes performanszt a Sziget Fesztiválon is, ahol sokat beszélt a háború rémségeiről, illetve bemutatott olyan ukrán fiatalokat, akik korábban a fesztivál látogatói voltak, most pedig a fronton harcolnak. 

Alina Pash Forrás Alina Pash

„Az ukrán M.I.A.“ – jellemezte egyik kollégám a szerkesztőségben, és ennél jobban nem is lehet leírni Alina Pash erényeit. Modern, kísérleti hip-hop, viszont tökéletesen eredeti is a nemzetközi piacon olyan értelemben, hogy hamisíthatatlanul ukrán – ennek pedig vitathatlanul nagy jelentősége van ma a művészi minőségtől függetlenül is. 

Kiemelt tartalom
Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe 2024.4.18 10:37

Több díja és elismerése is van, 2022-ben nemzeti Euróvíziós Dalversenyt nyert, de a Music Moves Europe díjat is hazavihette – ezt korábban olyan előadók nyertek meg, mint Adele, Stromae vagy Dua Lipa.

Alina Pash aktívan támogatja hazáját, jótékonysági munkát is végez, illetve jótékonysági koncerteken is részt vesz, hogy pénzt gyűjtsön Ukrajna megsegítésére.