2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Szécsi Krisztián
2022.11.1 16:14
Olvasási idő  1:51

Bye-bye, Johnny Bravo – vége a Cartoon Networknek?

Aggasztó hírek keringenek a csatorna jövőjével kapcsolatban.

Szécsi Krisztián
2022.11.1 16:14 Olvasási idő  1:51
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Bye-bye, Johnny Bravo – vége a Cartoon Networknek?
Forrás: Fotó: AaronP/Bauer-Griffin / Contributor/ Getty Images;

 A Cartoon Network sokszor bizarr, mégis korszakalkotó, új animációs narratívát teremtő és egy időben a teljes amerikai televíziós rajzfilmpiacot uraló műsorai hazánkban is elképesztően népszerűnek számítottak, ám a csatorna rajongói most mégis attól tartanak, hogy Dexternek, Bocinak és Pipinek végleg lehúzzák a rolót. 

 

A cég bizonytalan jövőjével kapcsolatos hírek először május elején röppentek fel, amikor is egy amerikai hírportál arról számolt be, hogy október 1-től (ami egybeesik a CN alapításának 30. évfordulójával) több népszerű műsor is lekerül a stúdió televíziós programjáról, ez pedig a csatorna potenciális végét jelentheti. A rajongók feszülten várták, hogy kedvenc adójuk mit lép a híresztelésekre, és a válasz igen hamar meg is érkezett. Pár nappal később Sam Register, a Warner Bros. Discovery elnöke arról nyilatkozott, hogy csupán némi átalakításról van szó, hogy több lehetőséget biztosíthassanak a cég produkciós szakembereinek a vállalaton belüli munkára, ám semmi nem veszélyezteti a CN további működését.

 

A Cartoon Network 2001-ben egyesült a Warner Bros.-val és igazából ez a társulás akkor nem is érintette különösképpen negatívan gyermekkorunk szeretett csatornáját. A 2000-es években szinte második aranykorát élte a stúdió és olyan ikonikus rajzfilmek születtek ebben az időszakban, mint a Szamuráj Jack, Ben 10, Tini titánok, stb. Majd a 2010-es éveket pedig szinte letarolta a Kalandra fel! és a Steven Universe.

 

Na de, ha elméletben a dolgozók érdekében jár el a Warner Bros., nem is szűnik meg a Cartoon Network, van-e okunk félni?

 

Nos, pár hete újra elszabadultak a kedélyek, miután a Warner Bros. 82 forgatókönyvírót és animációs munkatársat bocsátott el, továbbá 43 megüresedett pozícióra nem kíván újabb szakembert felvenni. A 125 be nem töltött munkakör egyébként a vállalat alkalmazottainak 26%-át jelenti, emellett pedig a teljes intézményre kiterjedő átszervezést is terveznek... ja és leszedetik bizonyos CN-s műsoraikat az HBO Max streaming szolgáltatóról (már amelyik nem került le eddig bármiféle előzetes figyelmeztetés nélkül). Bár minden döntést a Warner és a Discovery egybeolvadásával próbálják magyarázni, meg a rossz gazdasági helyzettel, a cégkommunikáció mégis elképesztően zavaros és a rajongók szeretett adójuk bedarálását látják az intézkedésekben, plusz ez a helyzet sötét jövőt fest a még önállóan funkcionáló animációs vállalatok sorsáról is. 

 

De hát a Cartoon Network nyilván stílusához híven próbálta eloszlatni a nézők félelmét és Twitteren az alábbiakkal próbálta nyugtatni közönségét: ,,Srácok, nem haltunk meg, csak hát közel a 30-hoz... 😂. A rajongóknak pedig: nem megyünk sehova. Mindig is az általatok annyira szeretett innovatív rajzfilmek otthona voltunk és az is maradunk. Hamarosan jelentkezünk!"

 

,,Amikor az internet szerint meghaltál, te pedig csak ülsz, hogy 👁️👄👁️"

Felmérés Mutasd az eredményeket > Eredmények elrejtése >
Neked mi (volt) a kedvenc Cartoon Networkös rajzfilmed?
Pindúr pandúrok Dexter laboratóriuma Boci és Pipi Kalandra fel! Bátor, a gyáva kutya Johnny Bravo Ed, Edd és Eddy Tini titánok Billy és Mandy kalandjai a kaszással Fosterék háza képzeletbeli barátoknak Totál Dráma Sziget Ben 10 Jelszó: Kölök nem dedós Steven Universe Szavazok.
Pindúr pandúrok 13%
Dexter laboratóriuma 8%
Boci és Pipi 4%
Kalandra fel! 4%
Bátor, a gyáva kutya 4%
Johnny Bravo 0%
Ed, Edd és Eddy 17%
Tini titánok 8%
Billy és Mandy kalandjai a kaszással 8%
Fosterék háza képzeletbeli barátoknak 8%
Totál Dráma Sziget 4%
Ben 10 17%
Jelszó: Kölök nem dedós 4%
Steven Universe 0%
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Fotó: Cartoon Network/Warner Bros. Animation
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra