2023.1.24 11:57
Olvasási idő 1:13
Szécsi Krisztián

Magyarországon is üzletet nyit a nyugatra emigrált barátaid által annyit emlegetett Primark

KÖZÉLET

Az ország legnagyobb bevásárlóközpontjában nyitja meg kapuit.

Nem csalás, nem ámítás, valóban érkezik hazánkba az Angliába emigrált barátaid által annyit emlegetett üzlet, a Primark!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy ambiciózus terjeszkedési terveinknek megfelelőn belépünk a 17. piacunkra. Az Arena Mall tökéletes helyszínt kínál, hogy a magyarországi vásárlók megismerjék a Primark egyedi üzletkoncepcióját, kedvező árú, lenyűgöző divatcikkeit és alapvető használati tárgyait. A közép-kelet-európai régióban nyitott üzleteink fogadtatása kitűnő volt, és meggyőződésünk, hogy magyarországi vásárlóink is szeretni fogják a kínálatunkat.

– jelentette be a nyitással kapcsolatban Maciej Podwojski, a Primark közép-kelet európai értékesítési vezetője, amely várhatóan 2023. szeptember 16. és 2024. szeptember 15 között lesz esedékes.

Forrás Sean Gallup / Staff

Ami osztálykirándulásokon a beígért Westend-es Meki, az Külföldiában a Primark: a brand üzletei kihagyhatatlan állomásként szerepelnek az átlag magyar számára, amint átlépi kis hazánk határait, hiszen a kötött gyapjúpulóvereket, Bambi-s takarókat és évről évre rövidebb croptopokat kínáló márka nem csupán megtestesíti a külföldi világ és divat hangulatát, hanem teszi mindezt viszonylag megfizethető áron.

Ahogy azt Podwojskitól is megtudhattuk, az első üzletnek Magyarország legnagyobb bevásárlóközpontja, az ikonikus, ám annál drágábbnak titulált Arena Mall fog otthont nyújtani, melynek hírét Balla Erna, NEPI Rockcastle (az Arena Mall tulajdonosa) magyarországi üzemeltetési vezetője a legnagyobb örömmel fogadta: „Nagyon várjuk, hogy a Primarkot az Arena Mallban üdvözölhessük, és örülünk, hogy minket választottak a piacra lépésükhöz. A Primark vonzó része lesz az Arena divatkínálatának.”

Forrás Sean Gallup / Staff

A Primark egy igen furcsa keveréke más ismert brandeknek, hiszen kicsit benne van a Pepco, kicsit a KIK, kicsit a C&A, de még kicsit a SHEIN is, ezért azoknak az összetétele is igen változatos, akik elsődlegesen innen frissítik fel ruhatárukat, mert konkrétan minden társadalmi réteget képes kiszolgálni minőségi, divatos, ám nem megfizethetetlen áron kapható termékeivel.

Elég merész lépés azonban egy tomboló gazdasági krízis közepén egy olyan új országban üzletet nyitni, ahol az infláció az egekben, sportmeccseken a kupa mellé cukrot kapnak a győztesek, így türelmetlenül várjuk, milyen mélyen kell pénztárcánkba nyúlni, hogy megszerezhessük a divatlánc portékáit.