2023.1.19 13:01
Olvasási idő 0:50
Szöllősi Anna

30Y, Beton Hofi, Carson Coma – Itt vannak a Bánkitó Fesztivál első fellépői

ZENE BÁNKITÓ FESZTIVÁL FESZTIVÁL

A Sziget és a Kolorádó után a Bánkitó is előrukkolt az első nevekkel.

A július 13-15 között megrendezett fesztivál, mint minden évben, idén is egy adott tematika köré épül: ezúttal az adaptáción lesz a hangsúly, mert szerintük nem menő ugyanúgy megszervezni egy fesztivált 2023-ban, mint azelőtt. Mint oldalukon írják, nem lesz felesleges hivalkodás, energiapazarlás és több ezer kilométerről idereptetett zenész, de a szokásos buli és tánc, hazai és külföldi zene és színház idén sem marad el. 

Az idei fesztivál újítása, hogy először játszanak a zenekarok délutántól egészen késő estig, 23 óráig a Tószínpadon, ami teljes pompájában tér vissza. Jó hír, hogy újfajta jegykonstrukciókkal is készültek: mostantól napijegyet is tudunk venni, sőt a Pénbat (péntek-szombati) bérletre is lecsaphatunk. 

Ők már biztosan ott lesznek 

A headliner meglepetése a 30Y, akik az ország egyik legismertebb alter zenekaraként most először lépnek fel Bánkon.

„Minden helynek van szelleme, azoknak is, ahol még nem jártál. Azért akarsz odamenni, különben minek. Annyian annyi jót meséltek a Bánkitóról, hogy idén beköltözünk egy kis időre mi is” – mondta el Beck Zoli frontember. 

A zenészek egy része már visszajáró, régi ismerős, de idén először Hundred Sins, Kolibri, Ekhoe és Sisi bulijára is csapathatjuk.

És íme, az első nevek listája: 
30y / Beton.Hofi / Bohemian Betyars / Carson Coma / Csaknekedkislány / Platon Karataev / Galaxisok / Henri Gonzo és a Papírsárkányok / 6363 = Gege / Noémi Barkóczi / Dé:Nash / Ekhoe / Freakin' Disco / Hundred Sins / Kolibri / Sisi