2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
Szécsi Krisztián
2023.1.18 15:37
Olvasási idő  0:31

Halottak csontjaival csencseltek a Pécsi Tudományegyetem munkatársai

Alkalmanként potom 60 ezer forint ellenében a fül-orr-gégész orvosok egy kurzuson használhatták fel ezeket a csontokat fúrás gyakorlásának céljával teljes mértékben jogtalanul.

Szécsi Krisztián
2023.1.18 15:37 Olvasási idő  0:31
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A Pécsi Tudományegyetem bonctermében hamvasztásra váró holtak koponyájából operáltak ki sziklacsontokat. A beavatkozásra a pécsi fül-orr-gége klinika korábbi igazgató professzora adott engedélyt a boncmesternek. Alkalmanként potom 60 ezer forint ellenében a fül-orr-gégész orvosok egy kurzuson használhatták fel ezeket a csontokat fúrás gyakorlásának céljával teljes mértékben jogtalanul.

 

„A boncmester a 2018-as év elejétől a végéig havi rendszerességgel távolított el a jogszabályi előírásoknak nem megfelelően holttestekből - amelyek döntően hamvasztásra vártak - sziklacsontokat“- mondta az ATV Híradójának Páli Péter, a Tolna Vármegyei Főügyészség szóvivője.

 

Emberi szervek engedély nélküli eltávolítása bűncselekménynek tekintendő, még akkor is, ha holttestekről van szó. Edukatív céllal csak abban az esetben lehetett volna eltávolítani ezeket a sziklacsontokat, ha az korboncnoki vizsgálat keretein belül történik, amelyre az elhunyt még éltében, vagy utólag annak hozzátartozói engedélyt adtak volna.

 

Az esettel kapcsolatos tárgyalás szerdán kezdődött meg.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: klubradio.hu Thumbnail:  Fotó: PxHere
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra