2023.1.30., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Életmód
Szöllősi Anna
2023.1.17 13:42
Olvasási idő  2:32

5 hely Budapesten, ahol egyszerre sörözhetsz és társasozhatsz

Ha azt gondolnád, hogy a társasjátékozás nagyon 2000-es évek, vagy, hogy csak a gyerekek élvezhetik, akkor tévedsz: szerencsére második aranykorát éli, és egyre menőbb hobbi a Z-generáció körében is.

Szöllősi Anna
2023.1.17 13:42 Olvasási idő  2:32
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
5 hely Budapesten, ahol egyszerre sörözhetsz és társasozhatsz
Forrás: Facebook / Játszóház Projekt ;

A jó hír az, hogy a Monopoly-n túl is léteznek játékok, legyen az többórás stratégiai, közösség-összekovácsolós/pszichológiai vagy villámgyors asszociációs. Az egyik legremekebb árukapcsolás a társas+evés/ivás, ezért összegyűjtöttünk néhány budapesti kocsmát és kávézót, ahol a fentieket mind egyszerre tudod művelni.

1. Game Up Pub! (Pub Game Up!)

Wittmann Ádám tulajdonos gyerekként azt hitte, hogy a játékból egyszer csak kinőnek a felnőttek, aztán rájött, hogy egy életen át lehet, és kell is játszani. A Game Up Pub! 2016 áprilisában nyitotta meg a kapuit a Zichy utca 4-ben, ahol a 350 társas mellett hatalmas étel- és italválaszték várja az érdeklődőket. Szuper ötlet, hogy két külön termük is van, a bulisabb és a gondolkodós, koncentrálósabb játékok kedvelőinek. Azóta egy újabb hellyel, a Game Up! 2-vel bővültek, ahol a hely tágasabb, de a koncepció változatlan. 

 

 

Mennyibe kerül?
A belépő 800 Ft/ fő, amiből 400 Ft-ot lefogyasztható. A játékidő 3 óra, de asztalfoglalással ajándék 1 órát kapunk, tehát 4 órát maradhatunk. Az időtartam lejártával 400 Ft ráfizetéssel újabb 3 órát játszhatunk. 
Hol?
Budapest VI. kerület, Zichy Jenő u. 4.
XIII. ker., Katona József utca 21.

 

2. Barcraft

A Barcraft első üzlete 2015-ben nyílt meg a Corvin negyedben, mára pedig egy egész hálózattá nőtte ki magát, és országszerte öt (Budapesten három, Szegeden és Debrecenben 1-1-) hellyel büszkélkedhetnek. Magyarország első e-sport és geek bárja egy olyan közösségi teret hozott létre, ami befogadja a hagyományos, inkább LAN-partikat preferáló gamerek mellett a társasrajongókat is. A boardgameket egyszeri napidíjért tudjuk használni az adott napon korlátlanul, egy (vagy több) ital társaságában. 

 

 

Mennyibe kerül?
A budapesti Barcraftokban egy teljes napi játék 600 forint/fő, plusz egy fényképes igazolványt is le kell adnunk. A vidéki üzletekben ez az összeg valamivel kevesebb (Szegeden 400 Ft, Debrecenben 300 Ft), és néhány üzletben kauciót kell fizetni, amit a játék végén visszakapunk. 
Hol?
Budapest VI. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 59.
IX. ker., Ferenc körút 34.
XI. ker.,  Bartók Béla 18.
Szeged, Gogol utca 9. 
Debrecen, Piac Utca 26/a

 

3. Board Game Cafe

A Board Game Cafe több mint 400 társassal kezdte, mára pedig 1100(!) darabos játékkészlettel büszkélkedik. A társasrajongóknak ez a hely tényleg maga a Kánaán, főleg egy melegszendvics vagy ital mellett, a kevésbé tapasztaltabbaknak pedig játékmesterek nyújtanak segítséget. A hely kávézó, közösségi tér, és boltként is működik, ezért ha megtetszik valami, helyben vagy online meg is vásárolhatjuk otthonra. 

 

 

Mennyibe kerül?
A játékdíj felnőtteknek 950 Ft/fő minden megkezdett 3 órára, 14 éves korig pedig kedvezményesen 475 Ft/fő/, 3 órára. 
Hol? 
Budapest IX. kerület, Ferenc krt. 17. (alagsor)

 

4. Ignác, a nyúl

A Játszóház Projekt 2013-ban indult egy nappaliból, majd az évek során pop up jelleggel, minden hétfő este más-más színtéren - köztük a Müsziben, A Dürerben vagy K2-ben - voltak jelen. A helyszín néha változott, de a közösség a régi maradt, és egy idő után jó ismerősként köszöntötték egymást a társaspartin összeverbuválódott kis társaságok. A Monopoly-UNO-Gazdálkodj okosan háromszögéből kitörő kezdeményezés Magyarország legnépszerűbb társasjátékos rendezvénysorozatává vált, az iskolai foglalkozások és céges csapatépítők mellett pedig nyári fesztiválokon is rendszeresen képviseltették magukat. 

 

 

2021 nyarán a projekt állandó otthont talált: megnyitott a bázisuk, az Ignác, a nyúl, ahol már nemcsak hétfőn, de a hét többi napján is társasozhatunk, finom ételek és italok társaságában, a játszóházasok a szokásos hétfői, nagyobb sessionöket pedig a Mixátban tartják meg. 

 

 

Mennyibe kerül?
A játékdíj az első órában 400 Ft/fő, minden további megkezdett óra pedig +300 Ft/fő.
Hol?
Budapest VIII. kerület, Német u. 23.

 

5. Játsz/ma 

Az ELTE BTK szomszédságában lévő kávézó mindenkit tárt karokkal vár, a tapasztalt társasozóktól át a teljesen kezdőkig. A 400 állandó játék között vannak klasszikusok, de a legújabb sikerdarabokat is megtalálhatjuk itt időről időre. A Játsz/ma rendszeresen rendez különféle versenyeket és tematikus esteket, és hamarosan szerepjátékos klubjuk is elstartol.  

 

 

Mennyibe kerül? 
Az asztalfoglalás díja 990 forint/fő, a 6-12 éves közötti gyerekeknek 495/fő, míg 6 éves kor alatt ingyenes! Egy alkalom 3 órára szól, ha pedig tovább maradnánk, azt a szabad helyek függvényében tehetjük meg.
Hol?
Budapest V. kerület, Reáltanoda utca 16.

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Facebook / Játszóház Projekt
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában életmód
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra