ma 2024.10.28 14:58
Olvasási idő 0:43
Maier Péter

Viszlát, brat summer, üdv, Chromakopia-szezon: megjelent Tyler, the Creator várva várt új albuma

ZENE ALBUM HIP-HOP TYLER, THE CREATOR

A szokatlan, hétfői időpontban érkező lemezen Childish Gambino, Lil Wayne, Sexyy Red, Schoolboy Q, Doechii, Teezo Touchdown és Daniel Caesar is közreműködnek. Vajon Tyler, the Creator megírta az őszi és téli hónapok Bratjét?

Október 28-án, hétfőn, megjelent Tyler, the Creator új albuma, a Chromakopia, amelynek az érkezését kevesebb mint két hete jelentette be a Tyler Okonma néven született producer-rapper-dalszerző-vizuális művész. A frissen megjelent anyagtól sokan azt várják, hogy felválthatja a Bratet a nagyközönséget leginkább lázban tartó popkulturális jelenség trónján.

A 14 dalos, 53 perces Chromakopia albumon olyan előadók működtek közre, mint Childish Gambino, Lil Wayne, Sexyy Red, Schoolboy Q, Doechii, Teezo Touchdown és Daniel Caesar. Legalábbis róluk ír a Rolling Stone és több más zenei lap is, ugyanakkor a featek (egyelőre?) nincsenek feltüntetve a streamingplatformokon.

A Brat-párhuzam azért is élhet, mert Okonma elég unikális, hamar megjegyezhető és könnyen felismerhető vizuális világot épített a lemez köré, akár a videóklipeket elnézve...

... akár a sötétzöld szín és a „Chromakopia-betűtípus“ következetes használatával:

Persze, ez még nem jelent semmit, de azt tudjuk, hogy ha valaki, akkor Tyler, the Creator képes egy-egy albumával összkulturális hatást kifejteni.

A Chromakopiát egyébként turnéra is viszi a kaliforniai rapper. Hozzánk legközelebb Prágában lép majd fel május 9-én.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Tyler, The Creator (@feliciathegoat) által megosztott bejegyzés