2023.1.30., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Életmód
Masszi-Rigó Csilla
2023.1.17 16:32
Olvasási idő  2:23

Legókörmöktől a piercinges, pszichedelikus látomásokig – 7 extravagáns magyar körmös művész, akinek bármikor odaadnánk a kezünket

Szereted a csinos, színes körmöket, hónapok óta kacérkodsz a gondolattal, hogy elmenj egy jó manikűröshöz, de nem tudod, kihez érdemes? A következőkben profi magyar körmösöket és színes, kreatív inspirációkat mutatunk nektek fővároson innen és túl is.

Masszi-Rigó Csilla
2023.1.17 16:32 Olvasási idő  2:23
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legókörmöktől a piercinges, pszichedelikus látomásokig – 7 extravagáns magyar körmös művész, akinek bármikor odaadnánk a kezünket
Forrás: Instagram/ P.S. Nails;

A körmök ápolása és díszítése ma már nem nemesi huncutság, igaz, a minőségi és tartós munkának egyre magasabb ára van a szépségiparban (is). A klasszikus francia manikűr és pillangós-virágos-strasszos mintákat az elmúlt években felváltották a színes, akár minden körmön különböző, aprólékosan kidolgozott motívumok, nem is beszélve a formákról: Legyen szó egy egyszerűbb manikűrről vagy műkörömépítésről, a szépség mellett a praktikum is fontos szerepet játszik, így a hosszú, stiletto-típusú karmok kora letűnőfélben van, helyette az egyszerűbb, rövidebb fazonokat részesítik többen előnyben. 

 

Műkörmöket már az ókori Egyiptomban is hordtak a nemesek és a fáraók, az aranyra festett kézzel és karmokkal ugyanis még inkább hasonlítottak az általuk elképzelt istenekhez. Kínában már i.e. 3000-ben készítettek körömfestékeket viaszból, zselatinból és gumiarábikumból, az első, ma is ismert pigmentalapú körömlakokk azonban csak az 1930-as évek végén jelentek meg a Revlon jóvoltából. Az első modernkori műkörmöket az amerikai filmipar kezdte használni (ezek sok esetben színésznőkre felragasztott, igazi körmök voltak), a ma ismert műkörömépítés pedig csak a hetvenes évek végén kezdett el az egész világon ismert eljárás lenni. 

 

Jól látszik ez akkor is, ha egy gyors és célirányos keresést indítunk mondjuk az Instagramon. Tucatnyi magyar és száz meg száz külföldi (sok esetben oroszajkú) oldalt találunk inspirációként, sőt, ma már a körömépítés igazi művészetté nőtte ki magát. Mi is tettünk egy gyors kört, és hoztunk nektek 7 hazai, extravagáns körmöst, akiktől érdemes inspirálódni (vagy időpontot kérni). 

 

Farkas Fruzsina Nail Art

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Fruzsina Farkas (@farkasfruzsina.nail.art) által megosztott bejegyzés

 

Merész színek, különleges formák és még extrább technikák – Farkas Fruzsi munkái között egyaránt találunk klasszikusabb körmöket és igazán egyedi megoldásokat is, legyen szó színátmenetes-már már batikolt mintákról vagy ízlésesen megkomponált 3D-s körmökről. Ilyen lehet az, amikor valaki nem ismer határokat! 

 

 

Indienails 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

INDIE NAILS (@indienails_) által megosztott bejegyzés

 

Fejes Fanni munkái egyszerűen zseniálisak, színekben, formákban, de az egészen aprólékosan kidolgozott mintákban is, és minőségben is mestermunkáról van szó. Bár Instagram-oldala szerint Fanni egyelőre nem fogad új vendégeket, inspirációt bőven találunk az Indienails háza táján. 

 

Draculanails

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Dracula Nails (@draculanails) által megosztott bejegyzés

 

Extravagáns formák, merész kiegészítések, néha már-már egészen pszichedelikus összeállítások. A Budapest-Antwerpen között ingázó magyar művész egészen különleges divatprojektekben vett már részt, amin nem is csodálkozunk, tekintve, hogy ilyen egyedi munkákkal nem találkozik minden nap az ember. 

 

P.S. Nails 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

P. S. Nails (@p.s.nail.p.s) által megosztott bejegyzés

 

Pruszkai Szabina valódi művészetként tekint a körömkészítésre, ez pedig már az első képek alapján érződik Instagram-oldalát kutatva. Szabina képes az egészen hétköznapi tárgyakat is egyáltalán-nem-hétköznapi kontextusba emelni, legyen szó akár Lego-figurákról, parányi testékszerekről, emberi fogakról vagy akár egy marék szotyihéjról. A művész munkái között számos, képzőművészetből merített inspirációt találunk, így ha nem is lehet azonnal P.S.-körmünk, már csak nézni is nagyon jó ezeket az alkotásokat. 

 

Trashyminimal

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Diana (@trashyminimal) által megosztott bejegyzés

 

Kellően trashy, nagyon látványos, extrán esztétikus, Diana munkái között hibátlanul keverednek a klasszikus formák, a csodás, feltűnő színek és a legmenőbb kiegészítők. Piercingek, gyöngyök, mindezek akár kagylóformára mintázott körmökön. Csodálatos! 

 

NAILS by JUCO 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

NAILS by JUCO (@nailsbyjuco) által megosztott bejegyzés

 

A végzet asszonyának drágaköveit keresed, mindened a csillogás? Juco munkái arra engednek következtetni, hogy a művész minden esetben vendége személyére szabja a készülő körmöket, ráadásul ezer meg ezer szín, minta és apró kiegészítő közül lehet válogatni. Keress igazi ritkaságokat vagy szolid mintákat, Juco biztosan kihozza a körmökből a maximumot. 

 

Kamay Ko Nails 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Kamay Ko nails (@kamayko.nails) által megosztott bejegyzés

 

Sziládi Noémi nem csak csodálatos ruhákat tervez, de mesés körmöket is készít. A Kamay Ko stílusban, színekben és mintákban pompázó kezek egészen utánozhatatlanok. 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: perfectnails.hu Thumbnail:  farkasfruzsina.nail.art
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában életmód
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra