ma 2024.10.24 10:00
Olvasási idő 1:08
Szöllősi Anna

PREMIER: A Siketfajd izzadós VHS-anyaggal repít vissza minket a 90-es évek klubszcénájába

PREMIER: A Siketfajd izzadós VHS-anyaggal repít vissza minket a 90-es évek klubszcénájába
Forrás Siketfajd
ZENE PREMIER SIKETFAJD

Nálunk debütál a Siketfajd legújabb vizuális anyaga: a zenekar egyik gólyás koncertjén született VHS-felvétel a REFRESHER felületein látható és hallható először!

A Siketfajd Siló című számához készült videóklip nemrég bezsebelte a Klipszemle Legnagyobb dili díját, a srácok ezúttal pedig az Aiolos című számhoz készült vizuális anyaggal rukkoltak elő. 

Nem célzottan performatív orientál avant-rock, valahol az elsővonalas régi hardcore, a post-punk és a sűrű, sodró gitárzene között, a sztyeppe közepén – így szokta saját zenei világát jellemezni a Siketfajd, hogy „senki se értse, milyen zenét is játszanak.“

„Idén márciusban adtunk a Jüvel egy nagyon jó hangulatú koncertet a Gólyában, ami egyben a Siló videóklipjének premierbulija is volt – nagy büszkeség, hogy ez a munka idén elhozta a Klipszemle Legnagyobb dili díját. Erdős Réka – aki a Hocusponynak is több anyagot csinált – régóta pedzegeti, hogy szívesen felvenné VHS-kamerával az egyik bulinkat, és végül a gólyás esemény mellett döntöttünk“ – meséli Sziládi Szabi, a zenekar dobosa.

Egy egész koncertet nem akartunk így kihozni, mert az egykamerás VHS azért 60 percen át elfárad, ezért a klipet egy számra redukáltuk. Azért az Aiolost jelentettük meg, mert ez egy régi dalunk, ami mára jóval erősebb, mint amikor felvettük, és szerettük volna, hogy ilyen formában is hallja a közönség. 

A Siketfajd több mint tízéves fennállása alatt számos zenei és személyi változáson ment keresztül, és ismét átalakulás előtt áll, Czitrom Ádám basszusgitáros és a zenekar útjai három év után ugyanis hamarosan elválnak. Ebben a formációban a srácok (Czitrom Ádám – basszusgitár, Horváth Ábel – gitár, ének, Sebők Gergő – ének, Sziládi Szabolcs – dob) november 2-án állnak együtt utoljára színpadra a Robotban, a lengyel Nim Nadejdzie Jesień zenekarral. 

klippremier, siketfajd
Forrás Siketfajd

„A folytatás nem kérdéses, de a jövővel kapcsolatban egyelőre hadd maradjunk titokzatosak“ – teszik hozzá. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!