ma 2024.10.18 12:10
Olvasási idő 1:00
Szécsi Krisztián

Pogány Indulóé az év legjobb videóklipje, Azahriah és az Elefánt is duplázott a 2024-es Klipszemlén

ZENE KLIP KLIPSZEMLE MAGYAR ZENE POGÁNY INDULÓ

Nyolcadik alkalommal adták át a Klipszemle díjait: idén négy előadó duplázott díjakkal, az alkotók között viszont olyan is akadt, aki kategóriájának mindhárom díját bezsebelte.

Csütörtök este nyolcadik alkalommal adták át a Klipszemle díjait. Idén összesen 544 videót neveztek, amiből a zsűri végül 139 klipet értékelt 22 kategóriában, majd a díjakat a budapesti Akvárium Klubban adták át. Bizonyos kategóriákban arany, ezüst és bronz díjakat is osztottak, így az este folyamán összesen 38 nyertest hirdettek.

A Legjobb klipnek járó díjat Pogány Induló vihette haza az Úgy hiszem című számával, a klipet rendező Büki Balázs pedig a Legjobb rendezés kategóriájában ezüst minősítést kapott.

A tavalyi díjkiosztóval ellentétben, a hazai előadók idén nem halmozták a díjakat. Pogány Induló mellett 6363 (első helyezés Legjobb lyric video és Legjobb ötlet kategóriákban), az Elefánt zenekar (első Legjobb animáció és harmadik helyezés Legjobb ötlet kategóriákban) és Azahriah (első helyezés Legjobb rendezés és Legjobb sztiló kategóriákban) zsebelt be két-két díjat.

A díjátadó idén inkább az alkotókról és a művészeti szakemberekről szólt, mint a zenészekről – ők akár ennél is több kitüntetést kaptak. A Legjobb sztiló kategóriának például az arany, ezüst és bronz fokozatát is Rádli Bencének ítélték oda, de a dupla díjat bezsebelő Pogány Induló-videó rendezője, a fentebb már emlegetett Büki Balázs egy harmadik díjat is kapott Manuel Tiara című klipjéért.

A Legjobb operatőr díját Spáh Karcsi vihette haza az Ivan & the ParazolDancer című videóklipjéért, a Legjobb rendezés Vitó Zsomboré lett Azahriah Cipoe-jéért, közönségdíjas idén a Moriones lett, a Szervezők különdíját pedig a Platon Karataev érdemelte ki. A Legnagyobb dili díját a PTSD Kft. kapta, akik fel is léptek a díjátadó után.

 

Az idei Klipszemle nyerteseinek teljes listáját ebben a Facebook-bejegyzésben hozták nyilvánosságra a szervezők.