ma 2024.10.17 16:29
Olvasási idő 0:36
Kovács M. Dávid

Elmarad az Egységes Diákfront pénteki tüntetése

KÖZÉLET BUDAPEST DIÁKTÜNTETÉS MAGYARORSZÁG OKTATÁS TANÁRTÜNTETÉS

A döntést nem indokolták, a Facebook-esemény eltűnt, a PDSZ csak egy szűkszavú frissítéssel utal arra, hogy a diákok lemondták a tüntetést.

Minden jel szerint elmarad a Miért félnénk? – Tüntetés a jobb közoktatásért címmel elkeresztelt demonstráció, amit pár héttel ezelőtt október 18-ra, péntekre, hirdetett meg az Egységes Diákfront.

A szervezők az eseményen többek között a kirúgott vagy leváltott iskolaigazgatók azonnali visszahelyezését követelték volna. „Az oktatás helyzete súlyos válságban van, a magyar fiatalok jövője soha nem látott mélyponton. [...] Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek a jövőnkről!“ – írták akkor.

Diákok és szülők tüntettek a Belügyminisztérium előtt a Madách gimnázium kirúgott igazgatójáért 2024. szeptember 2-án.
Diákok és szülők tüntettek a Belügyminisztérium előtt a Madách gimnázium kirúgott igazgatójáért 2024. szeptember 2-án. Forrás Varga Jennifer / 24.hu

A döntést a szervezők nem indokolták, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Facebook-oldala mindössze egy frissítéssel utalt rá, hogy az esemény elmarad, mivel „a diákok lemondták a tüntetést“, majd a megmozdulás Facebook-felülete is elérhetetlenné vált – vette észre az Eduline.

Az eredeti tervek szerint a gyülekező 16:30-kor lett volna a Szent István téren, ahonnan a Széchenyi István tér, a Jane Haining rakpart, a Belgrád rakpart, a Fővám tér és a Szabadság híd érintésével jutott volna el a menet a Szent Gellért térre. A tervezett tüntetés céljairól ebben a cikkünkben írtunk:

Kiemelt tartalom
Súlyos válságban a magyar közoktatás, újabb tüntetést szervez az Egységes Diákfront Súlyos válságban a magyar közoktatás, újabb tüntetést szervez az Egységes Diákfront 2024.10.1 8:50