ma 2024.10.16 11:15
Olvasási idő 0:40
Krajnyák Petra

Már videóklipeket is nézhetünk a Spotifyon

ZENE KLIP SPOTIFY STREAMING

85 új piacon érhető el a Spotify új funkciója, Magyarország is köztük van.

A Spotify márciusban 12 piacon vezette be béta módban a zenei videókat, most pedig 85 másik országban, köztük Magyarországon is, elérhetővé váltak a klipek az előfizetők számára, szúrta ki a Dalszerző. Érdekes módon a világ legnagyobb zenei piacának számító Egyesült Államokra azonban egyelőre nem terjed ki az újítás.

A klipek megtekintéséhez a prémium előfizetőknek csupán a „Switch to video“ gombot kell megnyomniuk a videóval feltöltött számoknál. Amikor a hallgató vissza szeretne térni a háttérben történő zenelejátszáshoz, akkor egyszerűen csak a „Switch to audio” gombot kell megnyomnia.

Egyelőre csak a klipek „korlátozott katalógusa“ érhető el, ami magába foglalja például Charli XCX, Sabrina Carpenter, Lisa és a Fontaines D.C. videóit is. A továbbra is béta módban lévő funkción azonban a Spotify további fejlesztéseket helyezett kilátásba.

A hivatalos közlemény szerint az eddigi tapasztalatok alapján a videók elősegítik az erősebb kapcsolat kialakítását az előadó és a hallgató között. A felhasználók ugyanis 24 százalékkal nagyobb arányban mentik el a kedvenceik közé vagy osztják meg azokat a dalokat, amiket a klipjükkel együtt fedeztek fel a hallgatók.