ma 2024.10.14 13:55
Olvasási idő 0:32
Szöllősi Anna

Filléres BKK-bérlettel csábít a legújabb netes átverés a Facebookon

KÖZÉLET ADATHALÁSZAT ÁTVERÉS BKK CSALÁS FACEBOOK INTERNET

Kedvező árú BKK-bérleteket ígér egy kamu-nyereményjáték, az adathalász-átverés viszont sokba fájhat a gyanútlan felhasználóknak.

A Budapest tömegközlekedés elnevezésű Facebook-oldalon egy olyan átverés terjed, ami kedvezményes árú bérletet ígérve él vissza a BKK nevével – vette észre a 24.hu.

A csalók 500 darab limitált számú Budapest-bérlettel csábítanak a „Budapesti Közlekedési Központ alapításának 14. évfordulójából.“

Az átverésben akár még megtévesztő csavar is lehetne, hogy a poszt alatt megjelentek újonnan létrehozott kamuprofilok kommentjei, akik azt állítják, ők már meg is kapták a fél éven át szinte ingyenes, 800 forintos utazásra feljogosító bérletet.

A bejegyzésben megjelenő linkre kattintva azonban nem a BKK oldalára jutunk, hanem egy bizonyos history303.com honlapra, ahol a nyereményjáték részeként három kérdés ugrik fel, ezekről a szövegekről pedig egyértelműen süt, hogy nem helyes magyarsággal íródtak.

Ezt követően a személyes adatainkra és a bankszámlaadatokra pályázva próbálják meg bezsebelni tőlünk a 800 forintot, de ennél valószínűleg jóval többet emelnek le a gyanútlan felhasználók bankszámlájáról.