ma 2024.10.9 13:10
Olvasási idő 1:30
Szécsi Krisztián

Elvis Presley lánya még két hónapig otthon tartotta 27 éves korában elhunyt fia holttestét

ARCOK ELVIS PRESLEY GYÁSZ HALÁL

Lisa Marie Presley a "From Here to the Great Unknown" című memoárjában arról ír, nehezen tudott túllépni fia halálán, és mivel Kalifornia állam törvényei szerint nem kell azonnal eltemetni a halottakat, így otthon tartotta fia, Benjamin Keough holttestét.

Lisa Marie Presley annyira összetört fia, Benjamin Keough elvesztése után, hogy halála után még két hónapig az otthonában tartotta a férfi holttestét, derül ki a héten megjelent From Here to the Great Unknown (magyarul nagyjából: A nagy ismeretlenbe) című memoárból.

A Page Six a kötet nyomán arról ír, hogy a 2023 januárjában elhunyt Lisa Marie Presley képtelen volt azonnal elbúcsúzni Benjamintól, többek között azért, mert nem tudta eldönteni, hogy Hawaiin vagy Gracelandben, a memphisi birtokon temessék-e el, ahol apját, Elvis Presleyt is örök nyugalomra helyezték.

Mint ismert, Elvis és Priscilla Presley unokája, Benjamin Keough 2020 nyarán 27 éves korában egy fegyverrel öngyilkos lett a kaliforniai Calabasban.

lisa marie presley elvis presley
A képen Benjamin Keough látható édesanyja, Lisa Marie Presley és férje, Michael Lockwood között. Forrás Dave M. Benett/Getty Images

„A házamban van egy külön hálószoba, két hónapig ott tartottam Ben Bent. Kalifornia államban nincs olyan törvény, hogy valakit azonnal el kell temetni” – írta Lisa Marie Presley a kötetben. Hogy megóvják a holttestet az oszlástól, a szobát 12,7 fokon tartották, a gyászoló anya pedig idővel hozzászokott, hogy még halála után is gondozhatja a fiát.

Kiemelt tartalom
Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete Aki hülye, haljon meg? – 6+1 Darwin-díjas, akiknek nagyon buta módon ért véget az élete 2024.4.22 10:22

Lisa Marie Presley és lánya, Riley később úgy döntöttek, hogy hasonló tetoválásokkal emlékeznek Benjaminra, mint amilyeneket ő is viselt. Benjamin Keough a kulcscsontján a nővére, a kezén pedig az édesanyja nevét viselte, ezekhez hasonló tetoválásokat szerettek volna maguknak csináltatni mindketten, csak a fiatalon elhunyt férfi nevével.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Riley Keough (@rileykeough) által megosztott bejegyzés

Lisa Marie Presley tetoválásához a művészt egyenesen házhoz rendelték, aki a sztori szerint egy fényképet kért Benjamin Keough tetoválásáról, hogy össze tudja egyeztetni a betűtípust és az elhelyezkedést, mire a házigazda csak annyit válaszolt: „nincs róla fényképem, de meg tudom mutatni élőben”.

Miután a tetoválások elkészültek, mindketten elérkezettnek látták az időt, hogy Benjamint eltemessék. A könyv szerint Lisa Marie-nek az volt az érzése, hogy a fia beszél hozzá, és azt mondja neki: „Anya, ez örültség! Mit csinálsz? Mi a fasz?“. Benjamin Keough végső nyughelye végül Gracelandben lett, nagyapja, Elvis Presley sírja mellett, később Lisa Marie-t is ide temették.

A From Here to the Great Unknown című memoárt édesanyja halála után Riley Keough fejezte be. A könyv kedden jelent meg az angol Pan MacMillan és az amerikai Random House kiadók gondozásában, magyar megjelenésről egyelőre nincs hír.

Ha öngyilkossági gondolataid vannak és segítségre van szükséged, hívd a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot. Ha öngyilkossági szándékod van, hívd a 112-t! Amennyiben valaki másért aggódsz, ezen az oldalon találsz tanácsokat, hogy mit tudsz tenni ilyen helyzetben.