ma 2024.10.13 9:05
Olvasási idő 0:34
Mucsi Blanka

„Fontos, hogy a nézőknek is legyen felelőssége abban, milyen lesz az este” – Interjú Tarnóczi Jakabbal, az Extázis rendezőjével

VIDEÓ EXTÁZIS INTERJÚ KATONA JÓZSEF SZÍNHÁZ SZÍNHÁZ TARNÓCZI JAKAB VIDEÓ

A Katona József Színházban jártunk, ahol az Extázis (és egyben generációjának egyik legtehetségesebb) rendezőjével beszélgettünk.

„Kár, hogy nem láttam korábban, amikor azt hittem, hogy egyedül vagyok a szorongásaimmal“ – mondta egy számomra kedves ember az Extázisról, ami nem véletlenül a Katona egyik legnépszerűbb előadása. Ha erre a darabra akarunk jegyet váltani, jobb ha időben tesszük, mert a nézők szó szerint elkapkodják őket. A Tarnóczi Jakab rendezésében készült darab azon kevés hiánypótló előadás közé tartozik, ami (főként a budapesti) húszas és kora harmincas generáció problémáival foglalkozik.

Jakabbal az Extázis díszletében találkoztunk, ahol az előadáson túl arról beszélgettünk, hogyan lehet fenntartani a boldogság állapotát a mai világban, fiatal alkotóként mit lehet tanulni a legendás mesterektől, hogyan készül el egy előadás a társulat improvizációi alapján, de sok minden más is szóba került. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotifyon és a Facebookon is!