ma 2024.10.4 11:45
Olvasási idő 0:36
Maier Péter

Playback Péntek: A Coldplay és Finneas emel minket a csillagok közé

Playback Péntek: A Coldplay és Finneas emel minket a csillagok közé
Forrás Refresher Magyarország / Getty Images
ZENE COLDPLAY FINNEAS MAGYAR ZENE PREMIER

New Music Friday REFRESHER módra: kerülj képbe a legfontosabb új megjelenésekkel e heti válogatott lejátszási listánkon! Ezen a héten a Coldplay és Finneas szállították a kiemelt lemezeket.

A triplakoncertjével Magyarország kedvenc külföldi zenekarává avanzsáló Coldplay megérkezett várva várt albumával, ami környezetvédő kampányával már egy ideje lázban tartotta a rajongókat. Hamisítatlan Coldplay-életérzés: a pátosszal kacérkodó monumentalitás, ambient hatású atmoszférikus hangszerek és Chris Martin vallomásai a szeretetről. Kell hozzá egyfajta ízlés, hogy az ember szeresse a Moon Musicot, de azt hallani lehet, hogy úgy különösebben a kiégés jelei nem érezhetők a Coldplayen.

A másik kiemeltünk a leginkább Billie Eilish bátyjaként és alkotótársaként ismert Finneastól érkezik, aki már jó ideje építgeti szólókarrierjét, amiben egy kicsit elengedheti saját fantáziáját. Habár nem kérdés, hogy a plafonja alacsonyabban van, mint a húga arcával fémjelzett márkának, a 27 éves zseni kimaxolhatja dalszerző-előadó énjét saját projektjében, amit mindig is egy melankolikus, laid-back hangzás határozott meg, ami a For Crying Out Loud! című albumon ért be igazán.

Az év egyik legzsúfoltabb péntekjén elhoztuk nektek a legfontosabbakat, meglehetősen színes az e heti playlistünk, lesz mire bámulnotok az esőt az ablakon keresztül.