ma 2024.10.4 11:00
Olvasási idő 1:19
Maier Péter

PREMIER: „Miért kell ilyen esztelenül fiatalon elköteleződni?“ – Hallgasd meg nálunk az Iceboyz új dalát!

PREMIER: „Miért kell ilyen esztelenül fiatalon elköteleződni?“ – Hallgasd meg nálunk az Iceboyz új dalát!
Forrás Nagyházu Dávid
ZENE ICEBOYZ MAGYAR ZENE PREMIER WELLHELLO

Slágergyanús új dallal rukkolt elő a Kikeltetőben feltűnt Iceboyz, akik szintipopjukkal csúcsra járatják a 80-as évek romantikus filmjeinek vibe-jait. Az "Esztelenül" videóklipje nálunk látható először.

Aki követte a Keret Blog legutolsó Kikeltető versenyét, annak egész biztosan megmaradt az Iceboyz, Fodor Szabolcs és Nagy Dániel duója, akik az idei mezőny egyik közönségkedvencei voltak. Mindez odáig vitte őket, hogy ötödik koncertjüket szeptemberben a Budapest Parkban adhatták a Wellhello előtt, ahol elárulták, hogy érkezik debütáló nagylemezük, a Szerelemánia.

Az album november 8-i megjelenése előtt még kidobták a lemez záródalát, aminek a videóklipje itt nálunk látható először.

Az Esztelenül fiatalon pontot (vagy egy kérdőjelet) tesz a zenekar első lemezére, emiatt olyan érzés hallgatni a dalt, mintha egy 80-as években megjelent romantikus film zárójelenetét néznénk, ami után a stáblista következik. Ehhez persze a dal „iceboyzos“ szentimentalizmusa és dallamos refrénje is hozzájárul.

Úgy érzem, hogy már minden egyes emberi lénynek kellett olyan valami vagy valaki, ami más embernek is. Valójában erről írtam a szöveget, hogy előfordulhat, hogy lemaradunk dolgokról, amiatt, mert lassúak voltunk, vagy csak szimplán bénák és szégyenlősek

– fogalmaz Fodor Szabolcs (Szabi_Keyz), a zenekar frontembere, aki billentyűsként és producerként több más zenei projektben is részt vállal, itt viszont övé a topline, és az ő érzelemvilága kerül előtérbe. „Számomra az is egy erős üzenet a dalban, hogy néha megbánhatja az ember azt is, hogyha elhamarkodottan dönt olyan dolgokról amik erősen befolyásolhatják az életét“ – teszi hozzá.

Az Iceboyz zenekar szeptemberben a Wellhello előtt lépett fel a Budapest Parkban
Az Iceboyz zenekar szeptemberben a Wellhello előtt lépett fel a Budapest Parkban Forrás Timbusz Bence

„Az én ötletem volt ez, hogy mekkora poén lenne, ha a rakpart területén forgatnánk egy digitális kamerával egy olyan klipet, amit valószínű, hogy 10 évente csak egyszer lehet forgatni, mármint az árvíz miatt, mert általában Budapesten 10 évente szokott előfordulni ilyesmi“ – meséli Fodor Szabi a videóklipről, amit ő maga vágott, és a felvétel készítésében is jeleskedett Sugár Mírával kiegészülve.


A zenekar gőzerővel készül a Szerelemánia megjelenésére és lemezbemutatójára, ami a Turbinában lesz november 14-én. Egy igazi időutazásra lehet számítani, ugyanis Quixotic is fellép majd, aki hasonló stílusban mozog az Iceboyzzal. Az esemény dresscode-os lesz: a jelszó a 80-as évek.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!